Tuulilasi

Saksan viranomaiset: Volkswagen Groupin autoja uhkaa ajokielto


Saksan ajoneuvoviranomainen KBA kertoo, että jotkin Volkswagen Groupin autojen omistajat saattavat joutua ajokieltoon. Tämä koskee autoja, joiden moottoreita ei ole saatu korjattua dieselmanipulaation jälkeen.
Kuvat Volkswagen

Viranomaiset ovat jo poistaneet rekisteristä joitakin autoja, joiden omistajat eivät ole useista kehotuksista huolimatta vieneet autojaan korjauksiin. Automobilwochen mukaan lisää autoja tullaan vetämään pois teiltä, jos niitä ei viedä tiettyyn määräaikaan mennessä korjattavaksi.

”Näiden viallisten VW:n autojen takaisinkutsu on pakollinen. Ne autot, joita ei korjauksiin määräaikaan mennessä viedä, voidaan todellakin määrätä ajokieltoon. Näiden autojen omistajilla on nyt noin puolitoista vuotta aikaa viedä autot korjauksiin. Siinä pitäisi olla riittävästi aikaa jokaiselle hoitaa asia”, KBA:n edustaja kertoi sähköpostilla Automotive Newsille.

Kaikkiaan tällaisia autoja on ollut Saksassa 2,46 miljoonaa, joista 95 % on KBA:n tilastojen mukaan korjattu. Korjaamatta on siis edelleen noin 12 000.

Julkaistu: 16.8.2018