Tuulilasi

Saksan viranomaiset tyrmäävät Teslan Autopilotin – harhaanjohtava termiSaksan viranomaiset tyrmäävät Teslan Autopilotin – harhaanjohtava termi

Saksan liikenneministeri Alexander Dobrindt on pyytänyt Teslaa lopettamaan Autopilotin mainostamisen Autopilottina, koska nimike harhaanjohtaa ihmisiä.
Teksti Max Lange
Kuvat Kuvakaappaus / Tesla

Saksan liikenneministeriön mukaan Autopilot antaa nimenä vaikutelman siitä, että Teslan kehittämä järjestelmä osaisi ajaa autoa itse, vaikka todellisuudessa näin ei ole, kertoo Automotive News Europe. Todellisuudessa Autopilot on erittäin kehittynyt kuljettajaa avustava järjestelmä.

Teslan puolustus tähän asti termin ”Autopilot” -käyttämiselle on ollut se, että vastaava termiä on käytetty jo ilmailualalla vuosikymmeniä. Tesla ei myöskään omien sanojensa mukaan ole koskaan väittänyt, ettei Autopilottia käyttäessään kuljettajan tarvitsisi keskittyä liikenteen seuraamiseen. Autopilot vähentää kuljettajan työtaakkaa ja tuo ajamiseen ylimääräisen turvatason, kertoo Teslan edustaja.

Bild am Sonntagin käsiinsä saaman kirjeen mukaan Saksan liikenneministeriö vaatii Teslalta seuraavaa: ”Välttääksemme väärinymmärryksiä ja asiakkaiden vääriä odotuksia vaadimme, että harhaanjohtavaa termiä Autopilot ei enää käytetä järjestelmän mainonnassa.”

Saksan liikenneministeriö ei kuitenkaan kiellä Autopilotin käyttöä Teslan omistajilta. On myös mielenkiintoista nähdä, tapahtuuko sama myös Mercedeksen puoliautonomiselle Drive Pilot -järjestelmälle. Kyseinen järjestelmä sai mainonnastaan raippaa puolestaan Yhdysvalloissa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 18.10.2016