Tuulilasi

Saksan postista sähköautonvalmistaja − myy sähköisiä jakeluautojaan myös muille


Deutsche Post DHL Group on kehittänyt yhteistyössä tytäryhtiönsä StreetScooterin kanssa uuden sähkökäyttöisen jakeluauton, jota ryhdytään myymään myös ulkopuolelle.
Teksti Max Lange
Kuvat StreetScooter / Deutsche Post DHL Group

Kyseessä pienikokoinen jakeluauto, jolla DHL tavoittelee nollapäästöisiä jakeluita ruuhkaisissa kaupungeissa. StreetScooterit ovat korvaamassa vanhat VW Caddyt DHL:n rosterissa. Tällä hetkellä noin 2 500 StreetScooteria on valmistettu, mutta tavoitteena on laajentaa jakeluauton tuotantoa.

DHL aikoo moninkertaistaa jakeluauton tuotannon niin, että vuodessa valmistuisi peräti 20 000 StreetScooteria. Tästä noin puolet olisi tarkoitus myydä myös muille toimijoille kuin vain DHL:n omaan käyttöön.

StreetScooteria liikuttaa 41-heppainen ja 130 Nm tuottava pieni sähkömoottori. Jakeluauton akku on varsin pieni, vain 20,6 kWh, minkä turvin auton toimintamatka on vaivaiset 80 km. Jakeluauto painaa 1,5 tonnia ja sen kantavuus on 650 kg.

DHL on kertonut, että se aikoo sähköistää koko jakeluautokalustonsa keskipitkällä aikavälillä. StreetScooterit ovat suunnitelman ensimmäinen vaihe.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 11.4.2017