Tuulilasi

Saksan polttomoottoriautojen kielto etenee – vuosi 2030 mahdollinen koko EU:ssa


Saksan liittoneuvosto (Bundesrat) on esittänyt, että Saksa kieltäisi bensiini- ja dieselautot vuoteen 2030 mennessä, kertoo Der Spiegel.
Teksti Max Lange
Kuvat Daimler

Der Spiegelin mukaan Saksan liittoneuvoston viimeisimmän istunnon lopputuloksena syntyi ehdotus, jonka mukaan maa kieltäisi polttomoottoriautot jo vuonna 2030, vain 14 vuoden päästä. Kieltoa haluttaisiin lehtitietojen mukaan laajentaa kattamaan myös koko EU:n alueen.

Saksan Vihreän puolueen Oliver Knirscher painottaa, että jos Saksa haluaa vastata Pariisin ilmastosopimuksen vaatimuksiin, ei vuoden 2030 jälkeen saisi rekisteröidä uusia polttomoottoriautoja.

Automotive News Europe huomauttaa, että mahdollinen polttomoottoriautojen kielto laittaisi tuhannet saksalaisen autoteollisuuden työpaikat vaakalaudalle. Sähköautojen valmistaminen vaatii vain kymmenesosan siitä työntekijämäärästä, minkä polttomoottoriautot vaativat.

Saksan esimerkki laittaisi muutoksen käyntiin koko EU:n alueella, sillä se ohjaisi suurten eurooppalaisten automerkkien toimintaa kohti vaihtoehtoisia voimanlähteitä. Saksan liittoneuvoston ehdotus tulee saamaan varmasti paljon vastalauseita sekä Saksassa että muualla Euroopassa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 10.10.2016