Tuulilasi

Saksan hallitus hyväksyi jättiavustuksen – miljardi euroa sähköautoiluunSaksan hallitus hyväksyi jättiavustuksen – miljardi euroa sähköautoiluun

Saksan hallitus hyväksyi tänään täyssähköautojen sekä pistokehybridien avustuspaketin. Avustuksen toteutumista voidaan pitää erittäin tärkeänä askeleena Euroopan sähköautoilulle.
Teksti Max Lange

Avustuksen kokonaissumma on miljardia euroa, josta puolet tulee Saksan valtiolta ja puolet autoteollisuudelta. 300 miljoonaa summasta käytetään latausinfrastruktuurin parantamiseen. Loput summasta käytetään avustuksina.

Avustus kattaa täyssähköauton hankintahinnasta 4000 euroa ja pistokehybridin hankinnasta 3000 euroa. Sähköautosta ei myöskään tarvitse maksaa autoveroa, ja tätä etua jatkettiin kymmenellä vuodella, kertoo Automotive News Europe.

Raha-avustuksen myötä esimerkiksi edullisimman Nissan Leafin hinta Saksassa putoaa noin 25 000 euron tuntumaan. Saksassa sähköautot eivät toistaiseksi ole olleet kovin suuri menestys. Maassa on liikkeellä vain noin 50 000 sähköautoa, vaikka kokonaisautomäärä on huimat 45 miljoonaa.

Saksan hallituksen toiveena on, että avustuksen turvin maassa myytäisiin noin 400 000 sähköautoa lisää. Avustus on myös lisäponsi Saksan autoteollisuudelle, jotta yritykset investoisivat lisää sähköautoteknologiaan.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 18.5.2016