Tuulilasi

Saksalaisyritys teki sähköisen aurinkopaneeliauton - tilauksia jo 5000 kappaletta

Saksalaisyritys teki sähköisen aurinkopaneeliauton - tilauksia jo 5000 kappaletta
Münchenilainen start up -yritys Sono Motors testaa parhaillaan Sion-nimistä autoaan, joka on aurinkopaneeleilla varustettu sähköauto. Aurinkoisella säällä se lataa akkuja ajon aikana.
Julkaistu: 7.8.2018

Vuonna 2016 perustetun Sono Motorsin Sioniin on integroitu aurinkopaneelit kattoon ja eri puolille koria. Niitä on yhteensä 330 kappaletta.

Auton akut voi ladata myös perinteisellä latausasemalla tai toisesta sähköautosta. Auton kojelaudalle on integroitu sammalta ilmansuodatusta ja ilmankosteuden säätelyä varten. Se ei tarvitse yrityksen mukaan vettä tai minkäänlaista hoitoa suoriutuakseen tehtävästään.

Autolla voi ajaa yhdellä latauksella 250 kilometriä. Sen tuotanto alkaa ensi vuoden toisella puoliskolla ja tilauksia on jo 5000 kappaletta. Auton lähtöhinta on vain 16 000 euroa.

”Autossamme on penkinlämmitin, ilmastointi ja iso tietoviihdejärjestelmä, johon voi kytkeä älypuhelimen. Se tarkoittaa sitä, että meillä on mainio yksinkertainen auto, jossa ei ole mitään ylimääräisiä hienouksia”, sanoo Sono Motorsin toinen perustaja ja toimitusjohtaja Laurin Hahn.

Kommentoi »