Tuulilasi

Saksalaiset autojätit viranomaisten ratsiassa – rikottiinko kartellilakeja?Saksalaiset autojätit viranomaisten ratsiassa – rikottiinko kartellilakeja?

Euroopan Unionin ja Saksan kilpailuviranomaiset ovat ratsanneet Daimlerin ja Volkswagwenin tiloja, sillä ne epäilevät useidenkin autonvalmistajien kiertäneen kilpailulakeja.
Kuvat All Over Press

EU:n kilpailuviranomaiset kertoivat jo heinäkuussa tutkivansa joidenkin saksalaisten autonvalmistajien toimia koskien esimerkiksi hintojen sopimista. Daimler ilmoitti yllättäen perjantaina, että se on hakenut asiassa EU:lta sakkosuojaa, mikä tarkoittaisi sitä, että se on paljastanut joitakin asioita viranomaisille tutkinnassa.

Daimlerin ja VW:n edustajat myönsivät, että viranomaiset ovat tutkineet erilaisia dokumentteja VW:n päämajassa Wolfsburgissa sekä Audilla Ingolstadissa.

Heinäkuussa Der Spiegel kirjoitti, että VW Groupin brändit Porsche ja Audi, Daimlerin Mercedes ja BMW olisivat sopineet keskenään esimerkiksi tankkien koosta, että niihin mahtuisi AdBlue-liuosta, joka hävittää dieselpäästöjen typpioksidien määrää.

EU-komissio tyytyi tänään toteamaan, että eräitä valmistajia epäillään kartellien vastaisten lakien kiertämisestä, mutta enempää informaatiota asiasta ei herunut.

Julkaistu: 23.10.2017