Tuulilasi

Saksalais-ranskalais-japanilainen autotehdas MeksikoonSaksalais-ranskalais-japanilainen autotehdas Meksikoon

Daimlerin ja Renault-Nissanin omistama allianssi rakentaa premium-luokan kompaktiautoja uudella tehtaalla Meksikossa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Vesa Eskola, TL-kuva-arkisto

Julkaisimme Tuulilasissa jo viime viikolla uutisen, jonka mukaan sekä BMW että Daimler suunnittelevat tehdasta Meksikoon. Daimler ennätti ensin tehdasuutisellaan, mutta mukana on myös Renault-Nissan. Yhteistyö ei ainoastaan jää uuteen tehtaaseen, vaan yhtiöt suunnittelevat myös uutta automallia.

Uusi tehdas rakennetaan Pohjois-Meksikoon Aguascalientesin kaupunkiin. Meksikon työvoimakustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat kuin Yhdysvalloissa. Uuden tehtaan tuotannoksi kaavaillaan 300 000 autoa vuodessa.

Nissanin premium-merkin Infinitin tuotanto on alkamassa uudella tehtaalla 2017 ja Mercedesin 2018, kertoo Auto Motor und Sport. Infinitin tuotantomalli on Q30 ja Mercedesillä GLA:n seuraaja. Yhtiöt investoivat yhdessä noin miljardi euroa tehtaaseen ja uusia työpaikkoja Meksikoon se toisi noin 5700.

Daimlerilla ja Mercedesillä on jo yhteinen moottoritehdas Meksikossa, jossa valmistetaan nelisylinterisiä moottoreita. Merkkien toinen yhteisprojekti on myös saapumassa asiakkaille lähiaikoina. Ensimmäisenä tulee Renault Twingo ja myöhemmin samalla pohjalevylle perustuva Smart.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 1.7.2014