Tuulilasi

Saksalainen autoteollisuusjärjestö: jopa joka neljäs uusi auto vuonna 2025 sähköinen


Saksaisen autoteollisuuden asiantuntijat odottavat, että autonostajat ottavat sähköautot odotettua paremmin vastaan.
Teksti Max Lange
Kuvat Daimler

VDA teollisuusjärjestön johtaja, Matthias Wissman kertoi saksalaiselle medialle, että noin joka viides tai jopa joka neljäs uusi auto Saksassa vuonna 2025 voisi olla sähkökäyttöinen. Syynä tähän ovat latausinfrastruktuurin parantuminen sekä kulujen alentuminen, kirjoittaa Automotive News Europe.

Saksalainen autoteollisuus investoi parhaillaan noin 40 miljardilla eurolla vaihtoehtoisiin voimanlähteisiin. Tästä osoituksena on mm. BMW:n Daimlerin ja VW Groupin rakentama yhteinen eurooppalainen pikalatausasemaverkosto, joka julkistettiin viime viikolla.

VDA odottaakin, että saksalaiset autonvalmistajat triplaavat vuoteen 2020 mennessä markkinoilla olevien sähköautomallien määrän nykyisestä. Tällä hetkellä markkinoilla on noin 30 erilaista saksalaisvalmisteista sähköautomallia, vuonna 2020 niitä voi olla jo 100 erilaista.

Wissmanin mukaan isot valmistajat eivät voi kuitenkaan siirtyä sähköautoihin yhdessä yössä, sillä niillä on satoja tuhansia työntekijöitä ympäri maailman, jotka valmistavat polttomoottoriautoja. Nämä yritykset eivät myöskään voi Wissmanin mukaan tehdä tappiota ja samalla kerätä uutta rahoitusta. Kommentilla Wissman piikittelee Teslaa, joka ei ole vielä kyennyt tulemaan täysin tuottavaksi yritykseksi.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 7.12.2016