Tuulilasi

Saksa toivottaa innoissaan Teslan tervetulleeksi

Saksa toivottaa innoissaan Teslan tervetulleeksi
Tesla kertoi tiistaina, että se perustaa Euroopan Gigafactory-tehtaansa sekä myös suunnittelukeskuksen Saksaan Berliinin lähelle. Saksassa uutinen otettiin tyytyväisinä vastaan.

Teslan tulo antaa virtaa Saksan pyrkimyksille asemoitua sähköisen liikkumisen ja akkutuotannon kärkimaaksi. Lisäksi Tesla tulee nyt tekemään autoja ”Made in Germany”.

Reutersin mukaan Teslan investointi tulee myös helpottamaan Saksan ja Yhdysvaltojen kauppasuhteita, kun presidentti Donald Trump on uhannut saksalaisautoja kovilla tuontitulleilla.

”Näemme tämän isoksi tunnustukseksi siitä, että Saksa on se maa, missä autoja kannattaa tehdä. Uskomme, että meillä on nyt mahdollisuus nousta tulevaisuuden autoilun johtavaksi kansainväliseksi keskukseksi”, sanoo Saksan talousministeri Peter Altmaier.

Elon Musk ja liittokansleri Angela Merkel eivät ole vielä tavanneet sinetöidäkseen asian, mutta on selvää, että tämä tulee antamaan vahvaa potkua maamme autoteollisuuteen ja tekee Saksasta entistä houkuttelevamman maan sähköautojen valmistukselle”, sanoi maan hallituksen puhemies Steffen Seibert.

Teslan tuloon vaikutti vahvasti Saksan taannoinen päätös tuplata sähköautojen ostotuet. Saksan hallitus on myös kertonut, että sen tavoitteena on saada vuoteen 2030 mennessä maan teille 10 miljoonaa sähköautoa ja miljoona latausasemaa. Tavoitetta on tosin kritisoitu myös epärealistiseksi.

Julkaistu: 15.11.2019
Kommentoi »