Tuulilasi

Saksa pohtii 5 miljardin rahastoa päästöjen vähentämiseksi - autonvalmistajat maksumiehiksi


Saksan hallitus pohtii autonvalmistajille yhteisen rahaston perustamista, josta maksettaisiin uusien autojen uudet pakoputkijärjestelmät, joiden avulla dieselautot saastuttaisivat vähemmän.
Kuvat All Over Press

Der Spiegelin mukaan autonvalmistajien tulisi sijoittaa rahastoon viisi miljardia euroa, mutta myös valtio olisi mukana talkoissa. Millä osuudella, siitä ei ole tietoa.

Uusien pakoputkistojen asennus dieselautohin vaikuttaisi noin 15 miljoonan dieselauton päästöihin Saksassa. Niistä vain 2,7 miljoonaa on varustettu järjestelmällä, joka täyttää uudet Euro 6 päästöstandardit.

Lehden mukaan eniten saastuttavien suurkaupunkien autoihin asennettaisiin selektiivinen SCR-katalysaattori, joka sisältää myös AdBlue-teknologian.

Liittokansleri Angela Merkel hallituksineen pohtii koko ajan uusia keinoja dieselautojen ajokieltojen estämiseksi suurkaupungeissa. Hallituksen edustajat eivät kuitenkaan halunneet kommentoida lehden tietoja.

Autoteollisuuden lobaausjärjestön VDA:n edustaja sen sijaan kertoi, ettei ainakaan heillä ole tietoa moisesta esityksestä.

Julkaistu: 8.4.2018