Tuulilasi

Saksa laittamassa 2 miljardia euroa sähköautoihin – tavoitteena miljoona autoa


Saksan talousministeri Sigmar Gabriel haluaisi laittaa 2 miljardia euroa sähköautoilun tukemiseen ja niiden hankinnan helpottamiseen, kertovat Reuters ja saksalainen Die Zeit.
Teksti Max Lange
Kuvat BMW

Rahasumman turvin valtio tukisi sähköauton hankintaa autoa ostaessa, kertoo Reuters. Gabriel haluaisi myös lisätä latausasemien määrää ja kannustaa valtion virkamiehiä hankkimaan sähköautoja.

Saksan hallitus on jo aiemmin julkistanut tavoitteen, jonka perusteella Saksan teillä liikkuisi vuonna 2020 miljoona sähköautoa. Toistaiseksi tavoitteen saavuttamisesta ollaan vielä kaukana, sillä vuonna 2014 maassa myytiin vain 19 000 sähköautoa. Henkilöautojen kokonaismyynnistä se on todella marginaalinen lukema.

Miljoonan auto raja voi käytännössä rikkoutua Saksassa ainoastaan silloin, jos valtion avustus toteutuu ja saksalaiset autonvalmistajat saavat kukin markkinoille varteenotettavia sähköautomalleja. Kaikilta suurimmilta saksalaismerkeiltä on tulossa lähiaikoina sähköautomalleja.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 18.1.2016