Tuulilasi

Saksa käänsi kelkkansa – tukee sähköauton hankintaa miljardisummalla


Angela Merkelin hallitus on myöntänyt 1,2 miljardin euron tukipaketin sähköautojen ja pistokehybridien hankintaan Saksassa.
Kuvat BMW

Tuki näkyy saksalaiselle autonostajalle niin, että hän voi saada 4000 euroa hyvitystä täyssähköauton hankinnasta ja 3000 euroa pistokehybridin hankinnasta. Summilla pyritään tasoittamaan sähkökäyttöisten autojen korkeaa hankintahintaa.

Voimakkaasta autoteollisuudesta huolimatta eivät sähköautot ole olleet menestys Saksassa. Maassa on myyty vasta 30 000 sähköautoa, mikä on vain murto-osa koko maan miljoonaluokan automyynnistä, toteaa Automotive News Europe.

Tuista väännettiin kättä pitkään Merkelin hallituksen ja autonvalmistajien välillä. Autoteollisuus osallistuu lopulta puoleen avustuksen kuluista. Saksa oli aiemmin asettanut tavoitteen, että maan teillä liikkuisi vuonna 2020 peräti miljoona sähköautoa. Toistaiseksi ollaan erittäin kaukana näistä määristä.

Avustuksen toivotaan kiihdyttävän sähköisten kulkuneuvojen hankintaa tuntuvasti. Ohjelma on Saksan talousministeri Wolfgang Schäublen mukaan voimassa vuoteen 2019 asti. Tukea riittää noin 400 000 ostajalle, kertoo Autobild.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 28.4.2016