Tuulilasi

Saksa huolissaan autoteollisuuden karkaamisesta muille maille

Saksa huolissaan autoteollisuuden karkaamisesta muille maille
Saksan liittokansleri Angela Merkel on kertonut maan lainsäätäjille, että autoteollisuuden heikentäminen ei ole Saksan hallituksen intresseissä millään tavalla.
Kuvat All Over Press

Merkel oli huolissaan siitä, että autoteollisuuden rahat loppuvat, eikä niillä ole varaa investoida tulevaisuuden teknologioihin.

”On velvollisuutemme viestiä autoteollisuudelle, että heidän itsensä on ansaittava takaisin ihmisten luottamus, minkä he ovat menettäneet. Emme saa kuitenkaan rasittaa autoteollisuutta vaatimalla lisää kalliita autojen korjauksia vedoten dieselskandaalin jälkimaininkeihin”, Merkel sanoi budjettikeskustelussa.

Merkelin hallituksen liikenneministeri Andreas Scheuer on pyytänyt autotehtaita kertomaan, kuinka ne aikovat korjata vialliset 5,3 miljoonaa autoa, joissa on päästöjä väärentävä ohjelmisto. Monien ympäristöjärjestöjen ja oppositiopoliitikkojen mielestä autotehtaiden pitäisi tehdä autoihin mekaanisia korjauksia, mitkä ovat huomattavan kalliita verrattuna ohjelmistojen korjaamiseen.

”Toivoisin, että Eurooppa tukisi yhdessä rintamassa akkuteollisuuden ja ohjelmistojen kehittämistä, jos sähköautot tulevat yleistymään Euroopassa, kuten nyt näyttää”, Merkel sanoi.

Jos Euroopassa ei ryhdytä toimiin, Saksan hallituksen pelkona on, että Aasia ja Pohjois-Amerikka tulevat valtaamaan yhä enemmän osuutta autotuotannosta.

Julkaistu: 17.5.2018
Kommentoi »