Tuulilasi

Saksa avaa autokaupat pitkän tauon jälkeen: "Todella tärkeä ja tarpeellinen askel"

Saksa avaa autokaupat pitkän tauon jälkeen: "Todella tärkeä ja tarpeellinen askel"
Autotehtaat ovat hiljalleen palailemassa ainakin osittain toimintaan ympäri Eurooppaa. Saksassa myös autokaupoilla on nyt lupa avata ovensa.
Julkaistu: 20.4.2020

Autokauppiaiden yhdistys ZDK on varoitellut jo jonkin aikaa, että jos autokauppoja ei avata, luvassa on raju konkurssiaalto. Niinpä liittokansleri Angela Merkelin hallitus on sisältänyt myös autokauppojen avaamisen osaksi maan avaamista uudelleen.

”Tämä antaa autokauppiaille mahdollisuuden hyödyntää edes osaan kevään autokuumeesta, suurin osa siitä ajasta on jo tosin menetetty”, ZDK tiedotti.

Myös autonvalmistajien etujärjestö VDA tervehti tietoa ilolla.

”Tämä on todella tärkeä ja tarpeellinen askel. Jos autoja ei myydä, ei niitä myöskään valmisteta”, VDA:n johtaja Hildegard Müller kertoi uutistoimisto DPA:lle.

Mitään tarkkaa päivämäärää ei autokauppojen avaamiselle annettu, sillä se on myös osavaltiokohtainen asia. Osa liikkeistä kuitenkin avaa ovensa jo tänään maanantaina. Niin tekevät ainakin Opelin jälleenmyyjät.

”Olemme viimein pääsemässä etenemään kohti normaalia tilannetta, pikkuhiljaa fokus siirtyy jälleen autojen myyntiin huoltopalveluiden ja korjauksien sijaan”, sanoi Opelin pääjohtaja Michael Lohscheller.

Saksan hallitus määräsi myös autokaupat sulkemaan ovensa 16. maaliskuuta koronaviruspandemian vuoksi. Maaliskuun automyynti laskikin Saksassa 38 %, juuri maliskuu on ollut autokaupoille vuoden tuottoisinta aikaa.

Kommentoi »