Tuulilasi

”Sähköautot uhka koko autoteollisuudelle”

”Sähköautot uhka koko autoteollisuudelle”
PSA Groupin sähköautojen ja liitettävyyden johtajan Helen Leesin mukaan sähköautot ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan uhka koko autoteollisuudelle.
Julkaistu: 2.11.2019

Sähköautoissa on paljon vähemmän osia kuin polttomoottoriautoissa, eivätkä ne tarvitse yhtä paljon huoltoa.

”Sähköautot ovat todella paljon yksinkertaisempia tekniikaltaan. Osia on vähemmän, eikä pajalla kulu lähellekään yhtä paljon aikaa. Siksi ne ovat riski autoteollisuuden hyvinvoinnille”, Lees sanoo Autocarin mukaan.

Yksi esimerkki on uusi Peugeot 208. Sähköversio maksaa Euroopassa tuplasti sen verran kuin bensiiniversio, mutta sähköauton huollot ovat kolmanneksen edullisemmat.

Tämä ei toki tarkoita sitä, että PSA Group ei olisi mukana sähköautobuumissa. Tämän vuoden aikana sieltä tulee kolme eri sähköautoa: DS 3 Crossback E-Tense, Opel Corsa-e ja Peugeot e-208. Kaikki ne on tehty PSA:n uudelle e-CMP-alustalle ja niissä on 50 kWh akusto. Kaikkien autojen toimintamatka yhdellä latauksella on WLTP-syklin mukaan 330 kilometriä.

Täyssähköiset versiot ovat tulossa myös Citroen Jumpy, Peugeot Expert ja Opel/Vauxhall Vivaro pakettiautoista. Vuonna 2025 kaikista PSA:n autoista pitäisi olla tarjolla sähköistetty versio.

5 kommenttia