Tuulilasi

Sähköautosarjat kiinnostavat kovan tason sponsoreita


Paitsi autonvalmistajat myös sponsorit ovat kääntämässä päitään yhä enemmän Formula ykkösistä sähköformuloihin eli Formula E -sarjaan.
Kuvat All Over Press

Kahden vuoden sisään lähes kaikki merkittävät autonvalmistajat ovat mukana sarjassa, sillä se palvelee heidän tulevaisuuden tarkoituksiaan autojen sähköistymisen kasvaessa paremmin kuin polttomoottoreita huudattava F1.

Isoista yhteistyökumppaneista ranskalainen muotibrändi Hugo Boss on tuorein esimerkki, joka on siirtämässä panoksensa F1:stä Formula E:hen.

Hugo Boss oli F1:ssä vuosikymmeniä McLarenin yhteistyökumppanina, vuodesta 2015 se on ollut Mercedeksen tukijana. Yhteistyö päättyy kuitenkin ensi kaudella.

”F1 on tietenkin moottoriurheilun kuninkuusluokka, mutta Formula E on innovatiivisempi ja kestävämmällä pohjalla. Moottorit ovat sähköisiä, kilpailut käydään suurkaupungeissa ja laji kiinnostaa nuorta yleisöä, mikä antaa meille uusia mahdollisuuksia”, sanoo toimitusjohtaja Mark Langer Focus-lehdelle.

”Sponsoroinnin rahasummat eivät olleet meille ratkaiseva tekijä. Olemme miettineet jo pitkään, mikä olisi se uusi juttu. Ja se on Formula E.”

Julkaistu: 10.11.2017