Tuulilasi

Sähköauton latauspisteitä Helsinki-Vantaalle

Sähköauton latauspisteitä Helsinki-Vantaalle
Finavia on ottanut käyttöön sähköautojen latauspisteen Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Julkaistu: 10.1.2014

Piste sijaitsee P1-pysäköintialueen palvelukerroksessa aivan T2-terminaalin sisäänkäynnin edessä, ja siinä voidaan ladata kerralla neljää autoa. Latauspiste otetaan käyttöön tekstiviestillä, ja pisteen käytön lopettaminen hoituu samalla tavalla. Pisteiden löytymisen helpottamiseksi niiden pysäköintiruudut on merkitty vihreällä värillä.

Auton akkujen lataamisesta ei peritä erikseen maksua latauspisteen käyttäjiltä; autoilijan on kuitenkin maksettava normaali taksa pysäköintialueen käytöstä. Uusi latauspiste onkin samalla uuden mainosrahoitteisen konseptin avaus maailmassa. Pisteen yhteydessä on 55-tuumainen näyttöruutu, jolla näytetään mainoksia. Jatkossa konseptia pyritään kehittämään interaktiiviseksi niin, että ruudulta voi saada myös esimerkiksi haluamaansa opastusta alueen palveluista.

Mainosrahoitteisen latauspisteen kehittelyssä on ollut mukana suomalaisosaamista Finavian lisäksi näyttöruudun toimittaneelta Symbiconilta sekä varsinaisen latauslaitteiston valmistaneelta Enstolta. Mainosmyynnistä vastaa ulkomainosyhtiö Clear Channel.

Johtaja Allan Ahlgren Enstolta kertoo, että tällä hetkellä yhtiöllä on meneillään kymmenkunta hanketta vastaavanlaisten latauspisteiden rakentamiseksi muuallekin. Myös Clear Channel tutkii mahdollisuuksia mainosrahoitteisten latauspaikkojen lisäämiseksi. Todennäköisiä sijoituspaikkoja ovat liikenteellisesti vilkkaimmat kohteet.

Suomessa on tällä hetkellä alle 300 julkisessa käytössä olevaa sähköautojen latauspaikkaa. Ladattavia hybridejä ja täyssähköautoja on liikenteessä noin 400.  

Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentoi »