Tuulilasi

Sähköautojen pikalatauspaikkojen määrä kaksinkertaistuu


Nissan ja tänään perustettu valtakunnallinen latausoperaattori Liikennevirta ovat solmineet sopimuksen pikalatausverkoston laajentamisesta 12 kaupungissa.
Kuvat Nissan

Nissan lahjoittaa 15 pikalatauspistettä, mikä kaksinkertaistaa Suomen pikalatauspisteiden määrän lähikuukausien aikana. Tällä hetkellä Suomessa on 15 pikalatauspistettä.

Uudet pikalatauspisteet tulevat seuraaviin kaupunkeihin: Naantali, Vantaa, Kotka, Mäntsälä, Turku, Pori, Vaasa, Oulu, Rauma, Uusikaupunki, Laitila, Pietarsaari ja Tammisaari.

Suomessa oli tämän vuoden elokuussa 330 ladattavaa autoa ja 261 julkista latauspistettä, joista yhdeksän oli pikalatauspisteitä. Pikalatauspisteiden määrä on siis nopeassa kasvussa.

Liikennevirta Oy on 17 suomalaisen energiayhtiön perustama latausoperaattoriyhtiö, joka mahdollistaa sähköautojen latauspalveluiden valtakunnallisen yhteiskäytön sekä käyttäjien laskuttamisen yhteisellä älykorttijärjestelmällä..

”Nissan haluaa toimia liikenteen sähköistymisen edelläkävijänä ja teemme yhteistyötä monen eri sidosryhmän kanssa", kertoo viestintäjohtaja Taina Erkkilä Nissan Nordic Europelta tiedotteessa.

"Olemme iloisia uudesta kumppanuudesta ja uskomme, että yhdessä voimme edistää sähköautoilun yleistymistä Suomessa.”

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 4.12.2013