Tuulilasi

Sähköautojen latausverkosto laajenee – "vahva tahtotila"


Yhteiskäyttöinen Virtapiste-latausasemaverkosto laajenee kesällä 13 uudelle paikkakunnalle, joihin avataan yhteensä 14 sähköautojen pikalatauspistettä. Liikennevirta Oy on sopinut yhteistyöstä myös eurooppalaisen latausverkostotoimijan kanssa.
Kuvat TL-kuva-arkisto

Joulukuussa 2013 perustettu sähköautojen latausoperaattoriyritys Liikennevirta Oy on toimintansa ensimmäisen puolivuotiskauden aikana rakentanut yhteiskäytössä olevaa Virtapiste-latausasemaverkostoa ja kehittänyt siihen liittyviä palveluita.

"Virtapiste-verkosto muodostuu Suomeen monen tahon pitkäjänteisen yhteistyön tuloksena", kiteyttää Liikennevirran toimitusjohtaja Jussi Palola.

Globaalisti sähköautojen myynti on selkeässä kasvussa ja Suomessa valmistaudutaan kehitykseen nyt laajentuvalla latausverkostolla.

Kesän aikana pikalataus-Virtapisteet ilmestyvät katukuvaan muun muassa seuraavilla paikkakunnilla: Mäntsälä, Tammisaari, Vantaa, Oulu, Rauma, Kotka, Pori, Turku, Naantali, Laitila, Pietarsaari, Vaasa ja Jyväskylä. Lisäksi Helsingissä on jo käytössä muutamia pisteitä. Vuoden 2014 toisella puoliskolla Virtapisteiden määrän arvioidaan tuplaantuvan nykyisestä.

"Liikennevirran osakasyhtiöissä on erittäin vahva tahtotila tehdä yhteiskäyttöinen latausasemaverkosto todeksi Suomessa", sanoo Liikennevirta Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tuomo Kantola.

Yhteiskäyttöisiä Virtapisteitä voi verrata pankkiautomaatteihin. Sujuva käyttökokemus on samanlainen riippumatta siitä, missä asiointi tapahtuu. Virtapisteissä autoilija voi ladata auton sopivimmalla tavalla joko älypuhelinta, tekstiviestiä, korttia tai RFID-avaimenperää käyttäen.

Sähköautolla Eurooppaan

Virtapiste-verkostoa operoiva Liikennevirta solmi huhtikuussa kaupallisen sopimuksen Hubject GmbH:n kanssa.

Sopimuksen myötä Virtapiste-asiakkaille avautuu mahdollisuus ladata sähköautonsa Euroopassa Hubjectin intercharge-latauspisteissä, joita on noin 2000 ympäri Eurooppaa

Vastaavasti Hubjectin asiakkaat voivat ladata autonsa tulevaisuudessa Virtapiste-latausasemilla ympäri Suomen.

"On tärkeää, että sähköautoilu onnistuu vastaisuudessa helposti myös yli valtiorajojen", sanoo Palola.

Hubject kehittää eRoaming-liiketoiminta-alustaa, joka yhdistää sähköautoilun infrastruktuurin ja palveluntarjoajat. Hubjectin pääkonttori on Berliinissä. Yhteisyrityksen taustavoimina on merkittäviä saksalaisia auto- ja energia-alan toimijoita, kuten BMW Group, Bosch, Daimler, EnBW, RWE ja Siemens.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 26.5.2014