Tuulilasi

Sähköautoihin satsaava VW Group: ”Dieseleilläkin on yhä paikkansa”


Volkswagen Groupilla on kova paine uudistaa mallistoaan pari vuotta sitten paljastuneen dieselskandaalin vuoksi. Koko dieselteknologia on joutunut uhanalaiseksi.

Poliitikot ja hallitukset kiristävät ja vaativat koko ajan tiukempia päästörajoituksia. Monissa suurkaupungeissa ollaan myös kieltämässä dieselautoilla ajaminen keskustoissa.

Siitä huolimatta moni autonvalmistaja on muistuttanut, että dieselien taloudellisuus on avain päästörajoitusten saavuttamiselle, sillä dieselit kuluttavat vähemmän polttoainetta kuin bensiinimoottorit – vaikka ne tuottavatkin saastuttavia typpioksideja.

Myös Volkswagen aikoo edelleen luottaa dieselteknologiaan, vaikka esimerkiksi Toyota on päättänyt poistaa dieselit kokonaan mallistostaan Euroopassa.

”Dieselit ovat edelleen osa päästöjen vähentämisen kokonaisratkaisua, niillä tulee olemaan yhä paikkansa myös meidän mallistossamme”, sanoo VW Groupin pääjohtaja Matthias Müller.

Silti Volkswagen Groupin ylivoimaisesti suurin satsaus menee sähköautoihin. Vuonna 2017 kehitystyöhön uponnut rahamäärä kasvoi 3,9 %:sta peräti 13,1 %:iin. VW:n suunnitelman mukaan kehitystyöhön menevät investoinnit tulevat laskemaan 6 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

(Lähteet: Reuters ja Bloomberg)

Julkaistu: 13.3.2018