Tuulilasi

Sähköauto Tesla on kohta Tuosule

Sähköauto Tesla on kohta Tuosule
Ainakin Kiinassa. Sähköautovalmistaja Tesla Motors on nimittäin antamassa periksi kiistassa nimensä käyttöoikeudesta jättivaltiossa.
Kuvat Tesla Motors

Tesla-tuotemerkin on Kiinassa rekisteröinyt itselleen Zhan Baosheng jo vuonna 2006, ja Autoblogin mukaan Tesla Motors on yrittänyt saada sen haltuunsa vuodesta 2009 lähtien.

Kiistan seurauksena Tesla Motors on päättänyt toistaiseksi luopua Tesla-brändin käytöstä Kiinassa ja markkinoi siellä autojaan Tuosule-nimen alla, kertoo In Auto News. Nimeä ei ole virallisesti vahvistettu, mutta esimerkiksi Autoblog siteeraa uutista avoimesti.

Yhtiö on pyrkinyt vuosien varrella ostamaan Tesla-nimen oikeudet itselleen, mutta yhteisymmärrystä niiden arvosta ei ole löytynyt. Baosheng vaatii 32 miljoonan dollarin korvausta, kun Tesla Motors olisi valmis maksamaan 326 000 dollaria.  

Edellisen nimitaistelun sähköautofirma kävi Kiinassa aiemmin tänä vuonna ostaen lopulta Tesla Motors -nimen käyttöoikeudet itselleen. Ongelma vain on, että kyseinen tavaramerkki kattaa Kiinassa useita eri liikennevälineitä, mutta ei autoja. Niiden oikeudet kuuluvat Tesla-tuotemerkin alle.

Julkaistu: 21.8.2013
Kommentoi »