Tuulilasi

Säästöt siirtävät automaattisen liikennevalvonnan tuen Hämeenlinnasta HelsinkiinSäästöt siirtävät automaattisen liikennevalvonnan tuen Hämeenlinnasta Helsinkiin

Poliisin automaattisen liikennevalvonnan valtakunnallinen tukitoiminto sijoitetaan Helsingin poliisilaitoksen yhteyteen Malmille. Asiasta päätti sisäministeri Päivi Räsänen tänään maanantaina.
Teksti TL-verkkotoimitus

Malmilla sijaitsee nykyisin liikkuvan poliisin esikunta. Lisäksi poliisin hallintorakenneuudistukseen liittyen on päätetty vuokrata osa Hämeenlinnan Miekkalinnasta Suomen Erillisverkot Oy:lle ja Valtakunnansyyttäjänvirastolle.

Poliisin hallintorakenneuudistusta valmistellut työryhmä esitti helmikuussa automaattisen liikennevalvonnan valtakunnallisten tukitoimintojen keskittämistä Helsinkiin. Työryhmä perusteli tukitoimintojen keskittämistä Helsinkiin muun muassa sillä, että sijaintia voidaan hyödyntää täysimääräisesti poliisin hallintorakenneuudistuksen henkilöstöjärjestelyissä ja Helsinki on ihanteellinen nykyisten automaattisen liikennevalvonnan tukitoimintoja hoitavien yksiköiden näkökulmasta. Kolme poliisin nykyisestä seitsemästä tukitoimintoja hoitavasta yksiköstä sijaitsee Helsingissä, Hyvinkäällä ja Lahdessa.

– Liikennevalvonnan tukitoimintojen sijoittamisratkaisulla on merkittävä vaikutus erityisesti poliisihallinnon toimitilakustannuksiin. Malmin toimitilan neliövuokra on Hämeenlinnaa halvempi, joten poliisin omat toiminnot kannattaa sijoittaa Malmille ja vuokrata osa Hämeenlinnan toimitilasta ulkopuolisille, Räsänen kertoo tiedotteessa.

– Ratkaisulla toteutetaan poliisin toimitilasäästöjä ja tuetaan toiminnan kehittämistä. Ratkaisu on myös paras nykyisen henkilöstön sekä henkilöstön pitkän aikavälin saatavuuden ja urapolkujen kannalta.  

Julkaistu: 26.8.2013