Apu

Saareen päiväksi: Tässä 5 upeaa rannikon saarikohdetta, joihin tutustut päiväretkellä

Saareen päiväksi: Tässä 5 upeaa rannikon saarikohdetta, joihin tutustut päiväretkellä
Kesällä on kiva lähteä päiväretkelle saareen. Jos yöpyminen ei mahdu suunnitelmiin, tässä 5 loistavaa kohdetta etelästä pohjoiseen.
Julkaistu: 30.7.2022

1. Jurmo, Parainen

Paikallisissa tarinoissa kerrotaan muinaisten saarelaisten merirosvoilusta, ja saaren arkeologiset jäännökset ovat Saaristomeren tunnetuimpia. Jurmossa on myös lintuasema. Saareen pääsee yhteysalus M/S Baldurilla Nauvosta.

2. Säppi, Eurajoki

Saarella on majakka, luonnonsuojelualueita ja lintuasema. Siellä elää istutettuja villilampaita eli mufloneja. Säppiin pääsee Luvian Laitakarista tilausristeilyllä ja kesäaikaan Visit Porin järjestämällä yleisöristeilyillä.

3. Mikkelinsaaret, Vöyri

Mikkelinsaarilla on sekä avoimia ulkoluotoja että puustoisia saaria. Alueella harjoitettiin pitkään kalastusta ja hylkeenpyyntiä. Muinaisesta asutuksesta on jäänyt muistoksi jatulintarhoja ja kompassiruusuja.

4. Selkä-Sarvi, Kemi

Saari kuuluu Perämeren kansallispuistoon. Siellä on katajikkoisia nummia, kitukasvuisia havumetsiä, kalastuksesta kertovaa kulttuurihistoriaa ja kaksi kiveen hakattua aurinkokelloa. Saaren pohjoisimmassa kärjessä sijaitsee Sarven retkisatama, jonne voi rantautua meloen tai veneellä.

5. Linlo, Kirkkonummi

Linlon saarelle pääsee kävelysiltaa pitkin venesataman eteläpäästä. Saarelta löytyy luontopolkuja, tervalepikköä, kuusikoita, luonnontilaisia kalliorantoja, näköalakallio, grillikota, kolme grillikatosta ja käymälöitä.

Saariretkeilyyn ei aina tarvitse venettä. Linlon saarelle Kirkko­nummella pääsee kävelysiltaa pitkin.

Kommentoi »