Apu

Saara Rocks Hallelujah

Saara Rocks Hallelujah
Saara Aalto hirviöineen meni euroviisufinaaliin, että heilahti.
Julkaistu: 8.5.2018
Suomalaisfani Soile Tervo oli oikeassa, kun häntä areenan portilla jututin. Hän oli tullut katsomaan, miten Saara Aalto menee heittämällä jatkoon. Ja menikin, hyppäämällä suorastaan.
Näinä aikoina, kun jo euroviisufinaaliin pääsystä on tullut Suomelle kynnyskysymys, Saara Aalto otti sen ratkaisevan askeleen, epäilevistä vedonlyöjistä piittaamatta.
Tuulikoneesta alkanut ja tuulikoneeseen päättynyt laulujen kimara oli tiukka ja arvaamaton. Ikävin yllätys se oli epäilemättä Azerbaidžanille. 11 vuotta kisoihin osallistunut maa oli aina ollut finaalissa. Nyt Aisel rikkoi ehyen sarjan, vaikka lauluntekijöinä oli kreikkalainen ja ruotsalainen viisuhittimaakari.
Mutta Eurooppa on puhunut, pulinat pois. Suomen lisäksi finaalissa nähdään Viro, Israel, Kypros, Itävalta, Liettua, Tsekki, Bulgaria, Albania ja Irlanti.
-- Täytyy sanoa, että se odottaminen oli paha tilanne. Kamerat oli tosi kaukana meistä koko ajan ja tulivat paikalle vasta ihan lopussa, Aalto kuvaa illan ratkaisuhetkiä.
Korvamonitoreihin yleisön pauhua ei esiintyessä kuullut, mutta näki sitä paremmin.
- Kun tanssin toka kertsiä, kaikki oli messissä ja hirveästi lippuja ilmassa. Kyllähän sen rakkauden tunsi ja kuuli. Ehdin jopa vähän katsekontaktia ottaa niihin eturivin tyyppeihin. Oli siistiä, kun he lauloivat mukana ja kannustivat, aivan mieletön fiilis.

Parempaan finaalilohkoon

Aalto alkaa olla Euroopan-kuulu kakkostiloistaan. Semifinaali-ilta toi mukanaan pari uutta: jatkopaikka ilmoitettiin toiseksi viimeisenä ja finaaliarvonnassa hänelle osui ”second half” eli finaalin jälkipuolisko, jota yleisesti pidetään parempana, siinä jää paremmin mieleen.
- Toivon, että suomalaiset ovat ylpeitä ja kannustavat loppuun asti, kävi miten kävi. Ollaan me varmasti nyt todella hyvää huomiota saatu maailmalla.
Britannian X Factor, jota katsotaan 164 maassa, on tehnyt Saarasta tunnetun myös suurelle osalle viisulaulajista, ”se on ihan käsittämätöntä”. Hän toivoo menestyksensä antavan esimerkkiä.
- Tajuaa nyt, kun on ollut muissa maissa, että Eurooppa on iso ja Oulunsalo niin pohjoisessa, ja sieltä on päässyt Etelä-Eurooppaan viisuihin, että miten pitkä se matka on ollut. Toivon, että voin tällä esimerkillä tuoda sanomaa, että kaikki on mahdollista. Mä oon 31. Tämä on ollut tosi pitkä matka, mutta se on sen arvoista, ettei kannata luovuttaa tai antaa muitten kommenttien hidastaa itseään, vaan käyttää ne omat väylänsä.
Lauantaina on edessä finaali, ja ajatukset ”joka sekunti vaihtuu omassa päässä”.
-- Tämä oli se niin sanotusti vaikein juttu, että pääsee finaaliin. Nyt on niin voittajafiilis, että ihan sama miten finaalissa käy. Mutta onko oikeasti? Kun on aina tullut toiseksi, niin miten voin hyväksyä, jos en onnistu siinä nyt.
Finaalissa mukana on uusia äänestäjämaita, ja Aallolla on hyvä fiilis.
-- Niin moni on nähnyt minut X Factorissa. että en lähde ihan puhtaalta pöydältä, kuten Suomi yleensä. Kyllähän se varmasti etu on. Sen takia jännittää, nousevatko omat odotukset liikaa. Mutta mä haluan nauttia, kävi miten kävi. Toisaalta mun elämä on osoittanut, että kaikella on tarkoitus ja että kaikki menee vain oikein. En usko sattumiin, joten ei kannata stressata.
Voittoisan illan jatko oli vielä avoin.
-- Kyproksen tyttö on mun kova fani ja sanoi, että ”Saara, kun me mennään finaaliin ja mehän mennään, niin me mennään hotellin baariin ja juhlitaan”. Se oli niin kova asenne, että mä en tiedä, uskallanko mä sanoa ei.
Kommentoi »