Tuulilasi

Saako liikenteessä osoittaa mieltään?Saako liikenteessä osoittaa mieltään?

Sosiaalisessa mediassa levinnyt vaarallinen Skodan ja kuorma-auton välinen tilanne on kirvoittanut keskustelua myös Ketosen palstalla.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat TL-kuva-arkisto

Kysy Ketoselta -palstallamme voit kysyä mitä vain autoista tai autoilusta, ja asiantuntijamme Tapio Ketonen vastaa.

Lukijan kysymys:

Ääntä ja valoa

"Iltalehdessä oli juttua some-videosta, jossa Skoda ohitti rekka-autoa moottoripyörän vastaantullessa. Sinänsä siinä taisi olla ketju virheitä, mutta onneksi kukaan ei loukkaantunut. Mutta rekkakuskin käytös ihmetyttää, kun hän ilmoitti pistäneensä ääni- ja valoshown päälle kun Skoda oli ohituksen tehnyt.

Luultavasti Skoda-kuski oli virheensä jo muutenkin huomannut ja ylimääräinen spektaakkeli takana aiheutti vielä liian kovan jarrutuksen, kun varmaan luuli moottoripyörän menneen pusikkoon.

 Oliko tuossa vaiheessa rekkakuskin poliisitempussa enää mitään järkeä? Mitä siinä olisi pitänyt Skoda-kuskin oikeasti tehdä, riittävän hidas jarrutus ja pysäyttää pientareelle ja tarkistaa ettei syyllisty liikennepakoon?

Yleensä valojen vilkuttelijoista ei tiedä mitä tarkoittavat, varsinkaan takaapäin: voi olla julmettu kiire, ilmoittavat vakavasta viasta auton perässä tms. Joten siinä pitäisi joko hiljentää tai kiihdyttää."

Tapio Ketonen vastaa:

"Eipä siitä torven soittamisesta tilanteen jälkeen ole mitään hyötyä, mutta tyhmä temppu se lahtelaisen työsuhde-skodailijan…"

Lue koko vastaus Kysy Ketoselta -palstalta ja jätä oma kysymyksesi kysymyslomakkeella.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 22.6.2014