
Kokkisota teki kokki Harri Syrjäsestä ja entuudestaan tv:stä tutusta Sikke Sumarista koko kansan tähtiä. Minne tahansa he menivät, heidät tunnistettiin. Vieraat ihmiset halusivat halata kadulla, ja pankkivirkailijat kertoivat ruoanlaitostaan ja keittokirjoistaan.
– Kun teimme Kokkisotaa ensimmäisen kerran, olimme tähtiä ja saimme siitä hyvää palkkaa. Nyt maailma on toinen, tv-työtä tekevät ihmiset ovat duunareita ja palkkakin on pudonnut, Sikke Sumari sanoo.
Sumari juontaa jälleen alkuvuodesta ruutuun palannutta Kokkisotaa, Harri Syrjänen on puolestaan mukana tekemässä Mitä tänään syötäisiin -ohjelmaa.
Harri Syrjäsen haave kumoaa itse itsensä.
– Jos voisin, lopettaisin työt kokonaan. Mutta toisaalta rakastan työtäni niin paljon, etten niin tee, kokki tuumii.
Myös Sikke Sumari rakastaa työtään, mutta osaa nykyisin suhteuttaa asioita.
– Elämän pitää olla muutakin kuin työntekoa. Sen pitää olla lukemista, matkustamista, ystäviä – hyvää elämää eli dolce vitaa.
Lue lisää Sikke Sumarista ja Harri Syrjäsestä Avusta 14/2017.