Ruotsissa työskentelevä Jarmo Mäkinen: "Kaipaan lasteni luo"
Puheenaiheet
Ruotsissa työskentelevä Jarmo Mäkinen: "Kaipaan lasteni luo"
Jarmo Mäkinen on tehnyt pitkän uran näyttelijänä Ruotsissa. Hän kaipaa jatkuvasti Suomessa asuvaa perhettään.
Julkaistu 29.9.2014
Apu

Jarmo Mäkinen, 56, on tehnyt töitä näyttelijänä Ruotsissa 19 vuoden ajan.

- En ole pitkään aikaan työskennellyt näyttelijänä muualla kuin Ruotsissa. Jos lähtee Ruotsiin, sinne tielle joko jää tai se yritys loppuu heti. Teatterikoulun opettajani Jouko Turkka onnitteli minua aikoinaan, että onnistuin menestymään siellä.

Mäkinen päätyi aikoinaan puolivahingossa ruotsalaiseen elokuvaan, josta tuli hitti. Tämän jälkeen töitä maassa on riittänyt. 

- Pahimmillaan tein kolmeakin elokuvaa yhtä aikaa. Näyttelen usein suomalaista hahmoa. Roolihahmoni ovat vähäpuheisia, tummanpuhuvia ja väkivaltaisia.

Näyttelijä tunnistetaan Ruotsissa jatkuvasti. Viimeksi juontokeikalla laivalla näyttelijän eteen kertyi kymmenen metrin mittainen jono ruotsalaisista, jotka halusivat Jarmon kanssa yhteiskuvaan.

Suosiosta huolimatta Mäkinen toivoisi enemmän töitä Suomesta, sillä hänen perheensä asuu Kirkkonummella. Mäkisellä on puolisonsa kanssa 4 - ja 8 -vuotiaat pojat. Ensimmäisestä liitosta Jarmolla on kaksi aikuista lasta.

- Käytännössä olen viikot aina Ruotsissa, jossa minulla on Globenissa asunto erään omakotitalon alakerrassa. Viikolopuksi lennän kotiin. En haluaisi olla erossa lapsista. Kolmekymppisenä ajattelin, että korvaan poissaolemani ajan lasten kanssa myöhemmin. Tässä iässä ymmärrän, että eihän sitä aikaa saa koskaan takaisin.

Mäkinen nähdään seuraavaksi Suomessa valkokankaalla Vadelmavenepakolainen -elokuvassa. Miika Nousiaisen kirjaan perustuva elokuva kertoo suomalaisesta miehestä, joka haluaisi olla ruotsalainen. Mikä sitten Ruotsissa on paremmin, Jarmo Mäkinen?

- Työpäivät ovat Ruotsissa lyhyempiä. Siellä ei projekteissa sellaista taloudellista puristetta, että hommat pitäisi tehdä nopeasti. Ehkä laman myötä päivät  ovat kuitenkin pidentyneet vähän.

Vadelmavenepakolaisen ensi-ilta  3.10

Kommentoi »