Tuulilasi

Ruotsin myydyin automalli ei ole enää Volvo – tilalle tuttu saksalaismalliRuotsin myydyin automalli ei ole enää Volvo – tilalle tuttu saksalaismalli

Peräti 54 vuotta putkeen Ruotsin myyntitilastojen ykköspaikkaa pitänyt Volvo ei ole enää naapurimaamme myydyin automalli, kertovat Ruotsin rekisteröintitilastot.
Teksti Max Lange
Kuvat Volvo

Volvo 70- ja 90-sarjoilta ykköspaikan nappasi mikäs muukaan kuin Volkswagen Golf. Golf keräsi itselleen peräti 5,9 prosentin siivun koko maan vuonna 2016 rekisteröidyistä autoista. Rekisteröityjen autojen määrässä tämä tarkoittaa 22 084 autoa, kun taas myydyimpiä Volvo-malleja rekisteröintiin 21 321 kappaletta.

Teknikens Världin mukaan suurin syy VW Golfin menestykselle löytyy kyseisen automallin monipuolisuudesta sekä siitä, että Volvolla oli meneillään vuonna 2016 mallien sukupolvenvaihdos. Vanha V70 on väistymässä ja tilalle ei täysin ehtinyt tulla uudet S- ja V90-mallit.

Kaikista myydyimpänä merkkinä Volvo pitää silti itsellään kirkkaasti kärkipaikkaa. Volvolla on 21,5 prosentin osuus kaikista uusista autoista, kun taas VW:n osuus on 15,7 prosenttia, kertoo Teknikens Värld.

Siitäkin huolimatta VW:n saavutus on kova, sillä edellisen kerran vuonna 1962 jonkin muun merkin automalli kuin Volvo oli Ruotsin rekisteröintitilastojen ykköspaikalla. Tuolloinkin kärkisijalla oli VW, mutta mallina oli Kupla.

Aiheesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Yle.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 3.1.2017