Ruotsiin muuttanut Maria Sid: ”Olen todella onnellinen”
Puheenaiheet
Ruotsiin muuttanut Maria Sid: ”Olen todella onnellinen”
Maria Sid ei halua jäädä katselemaan taakseen, vaan suuntaa koko ajan kohti uusia haasteita.
Julkaistu 26.10.2015
Apu

Näyttelijä-ohjaaja Maria Sid muutti viime keväänä Tukholmaan kansainvälistä uraa luomaan. Mukaan lähtivät myös hänen miehensä, 14-vuotias poikansa ja 10- ja 20-vuotiaat tyttärensä.

Naapurimaa on tullut perheelle viime vuosina hyvin tutuksi, sillä Marian työt ovat vieneet hänet toistuvasti Ruotsiin työkomennukselle. 

– Minulla on vähän sellainen viha–rakkaus-suhde Ruotsiin. Viihdyn Tukholmassa oikein hyvin, sillä se on Helsinkiä isompi kaupunki, jossa tapahtuu enemmän. Mutta välillä kaipaan myös sellaista suomalaista ”saunomista”, Maria naureskeli Specsaversin Suomen Sähäkin silmälasimalli 2015 -kilpailun VIP-cocktailtilaisuudessa.

Suomenruotsalaisen Marian koko perhe puhuu Ruotsia ja on sopeutunut uuteen kotikaupunkiinsa hyvin.

– Olen hirveän onnellinen nyt – koko perheeni on. Asumme tosi kauniissa ympäristössä saaristossa. Se sopii minulle hyvin, sillä olen aina ollut meri-ihminen. Pidän myös siitä, että saan uusia impulsseja elämääni. En ole koskaan halunnut jäädä taakseni katselemaan, vaan menen koko ajan eteenpäin, Maria pohdiskeli.

Marian perheellä on aikomuksenaan viettää tänä vuonna perinteinen ruotsalainen joulu. Näyttelijä aikoo loihtia itse kaikki joulupöydän herkut.

– Minua hirvittää ja jännittää jo vähän etukäteen, sillä ruotsalainen joulu on niin erilainen kuin suomalainen. Ruotsissa ei syödä mitään lanttulaatikkoa, vaan ribsejä ja lihapullia! Myös sellainen kotoinen tunnelmointi ja nautiskelu merkitsevät ruotsalaisille paljon.

Parhaillaan Maria kuvaa Ruotsin töidensä ohella suomalaista elokuvaa Riikassa. Saara Cantellin ohjaama elokuva kerto noitavainoista ja siinä näyttelee Marian lisäksi muun muassa Antti Reini.

– Elän aika mielenkiintoista elämää tällä hetkellä, sillä reissaan töideni perässä jatkuvasti Helsingin, Tukholman ja Riikan väliä. Olen aina halunnut tehdä töitä eri maissa, ja nyt se on mahdollista. 

Kommentoi »