Tuulilasi

Ruotsalaiset suunnittelevat uutta pikku-Volvoa − isojen autojen varusteet pienessä paketissa


Brittiläinen Autoexpress on saanut tietää, että Volvo olisi suunnittelemassa uutta V20-mallia, joka kilpailisi Minin ja Audi A1:n kanssa.
Teksti Max Lange
Kuvat Volvo Cars

Autoexpress sai tietää asiasta Volvon tuorellta R&D-pomolta Henrik Greeniltä, joka vihjaisi brittilehdelle mahdollisesta pikkumallista. Pikku-Volvo olisi tarkoitettu kohdeyleisölle, jotka haluavat pienen ja näppärän kaupunkiauton, mutta eivät halua tinkiä isojen Volvojen varusteista tai laadusta.

Greenin mukaan V40-mallia pienempi V20 olisi mahdollista rakentaa samalle CMA-pohjarakenteelle kuin tuleva V40:kin. Suurin kompromissi mallin kanssa tuleekin siitä, kuinka suuret tilat pikkuautoon halutaan jättää.

Green uskoo, että tulevaisuudessa ihmiset ovat valmiita maksamaan autosta, joka on pieni mutta se sisältää kaikki ne ominaisuudet ja laadukkaat materiaalit kuin isot autotkin. Green ei suostunut paljastamaan Autoexpressille, milloin pienet Volvot tulisivat markkinoille. Joka tapauksessa ruotsalaiset lanseeraavat sitä ennen kaikki uudet 40-sarjan ja 60-sarjan mallit.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 27.4.2017