Rukan päätös jätti hiihtäjille pohdittavaa, Hirvonen yhdistetyn kolmonen
Puheenaiheet
Rukan päätös jätti hiihtäjille pohdittavaa, Hirvonen yhdistetyn kolmonen
Suomen naishiihtäjät jäivät Rukan minitourin päättäneessä takaa-ajossa kymmenen kärjen ulkopuolella, ja miesten puolella paras oli kuudenneksi yltänyt Iivo Niskanen. Eero Hirvonen ylsi yhdistetyn kisassa kolmanneksi. Kokonaisuutena maailmancupavaus meni sekä odotusten mukaan että niiden alle.
26.11.2017
 |
Apu

Naisten puolella kyse ei normaalimatkoilla ollut kuin kahdesta kisasta, joista ensimmäinen meni suomalaisilta mönkään suksivalintojen takia, mutta ykköstykkinä pidetty Krista Pärmäkoski (sijoitus 15:s) oli avoimen huolestunut tilanteestaan.

Kerttu Niskanen (19:s) vaikutti siltä, että halusi pyyhkiä koko viikonlopun mielestään mahdollisimman pian.

- Ei ole poikkeuksellisesta, että kauden alku on minulle hankala, mutta nyt oli vaikeaa alusta loppuun asti. - Pitää vaan nollata tämä ja lähteä keskittymään seuraaviin kisoihin, Niskanen tokaisi.

Takaa-ajossa voiton vie Ruotsin Charlotte Kalla, joka päihitti Norjan Marit Björgenin viimeisellä kierroksella. Naisten maastohiihdon kärki on avausviikonlopun ennusmerkkien perusteella tuttujen nimien hallussa.

Kysymyksiä Suomen joukkueessa herätti sekin, etteivät Pärmäkoski, Niskanen ja Laura Mononen olleet keskustelleet ennen kisaa siitä, tehdäänkö vetovuoroissa yhteistyötä kisan aikana ja jos, niin miten.

Suomessa on jo perinne nostaa naisten joukkueen miehiä kovempi keskinäinen kilpailu merkiksi siitä, että henki on huono eivät urheilijat osaa tai halua toimia joukkueena – mutta totta on, että puhumattomuuden kulttuuri harvoin tuottaa optimaalista tulosta edes yksilölajissa.

Miehissä vahviten esiintyi Iivo  Niskanen, joka tuli sunnuntaina maaliin kuudentena. Vapaan tekniikkansa hiomiseen keskittynyt maailmanmestari vaikuttaa itsevarmalta ja suoritustaso on selvästi suomalaisista stabiilein.

Hiihtohuomion takana Suomen nuori yhdistetyn joukkue on tehnyt vuosia hyvää pohjatyötä rajallisilla resursseilla, ja yhdistetty on yksi vahvoista mitalilajiehdokkaista olympialaisissa. Hyvähenkisen ryhmän ykkönen oli sunnuntainakin Eero Hirvonen, joka nousi jälleen komealla hiihto-osuudellaan 10. sijalta kisan kolmoseksi. Arttu Mäkiaho oli 10:s ja Ilkka Herola 13:s.

Lue yhteenveto kisojen annista, tulosten kertomista uhista ja mahdollisuuksista ja niiden takana olevista tekijöistä ensi viikon Avusta. 

Kommentoi »