Tuulilasi

Rovaniemen keskustan pysäköinti kokonaan maksulliseksi

Rovaniemen keskustan pysäköinti kokonaan maksulliseksi
Pysäköinti Rovaniemen keskustassa sijaitsevalla Urheilukadulla on muuttumassa kokonaan maksulliseksi ensi viikosta alkaen.
Julkaistu: 30.10.2017

Hallituskadun ja keskuskentän välissä sijaitsevalla Urheilukadulla on tähän asti ollut ilmaisia pysäköintipaikkoja, kiekkopaikkoja ja maksullisia paikkoja. Tämä on aiheuttanut epäselvyyksiä, ja autoilijat ovat esimerkiksi käyttäneet maksullisella paikalla kiekkoa ja saaneet virheestä pysäköintisakkoja. Ensi viikosta alkaen kadulle tulee kaksi uutta lippuautomaattia.

Muutoksen tavoitteena on paitsi selkiyttää Urheilukadun pysäköintijärjestelyjä myös varmistaa asiakaspaikkojen riittävyys. Kadun asiakaspysäköintitarpeet ovat kasvaneet entisestään, kun sinne on muuttanut terveysasema.

Lisäksi keskustan alueelle asennetaan kolme uutta lippuautomaattia, joissa voi maksaa paitsi kolikoilla ja puhelinsovelluksilla myös luottokorteilla. Uudet automaatit vaihdetaan vanhojen tilalle osoitteisiin Koskikatu 5, Rovakatu 25 ja Poromiehentie 3 (Porokulma). Korttiautomaattien tarkoitus on helpottaa matkailijoiden pysäköintiä keskustassa.

Automaatteja aletaan asentaa huomenna tiistaina, ja valmista pitäisi olla viikon loppupuolella. Pysäköinninvalvonta toivoo pysäköijien huomioivan, että asennusten ajan yllä mainitut Koskikadun ja Rovakadun automaatit eivät ole toiminnassa ja pysäköintimaksulippu tulisi hakea lähimmästä toimivasta automaatista. Porokulman pysäköintialueella pysäköinti on maksutonta lippuautomaatin asennuksen ajan.

(Lähde: Rovaniemen kaupunki)

Kommentoi »