Apu

Roosa pudotettiin Miss Suomi -finaalista kielitaitonsa vuoksi


Roosa Kenttälä ei päässyt Miss Suomi -finaaliin, koska tuomariston mukaan hänen suomen kielen taitonsa ei ole riittävä.
Kuvat Jaakko Jaskari

Miss Suomi -finalistit paljastetaan keskiviikkona. Tämän jälkeen he suuntaavat Miss Suomi 2014 -kiertueelle. Kymmenen finalistin joukkoon oli satoja hakijoita. Rozhta "Roosa" Kenttälä, 18,  putosi finaalista aivan loppuvaiheessa.

- Minulle sanottiin, ettei suomeni ole riittävän hyvä Miss Suomeksi.

Roosan vanhemmat ovat suomalaisia, mutta perhe on asunut lähes koko Roosan elämän Kyproksella. Roosa asuu nyt toistaiseksi siskonsa luona Oulussa.

180-senttinen Roosa on voittanut Kyproksella useita mallikilpailuja; muun muassa maan Model of the year -kilpailun. Lisäksi hän on esiintynyt useissa tv-ohjelmissa. Maan epävakaaa taloustilanne toi naisen Suomeen. Nyt hän on Marjo Sjöroosin luotsaaman Fashion team -mallitoimiston listoilla.

Sjöroos ihmettelee Miss Suomi -organisaation päätöstä hyllyttää Roosa finaalista huonon suomen kielitaidon perusteella.

- Mitä haittaa huonosta suomen kielestä on Miss Universum -kilpailussa? Miss Suomi -organisaation pitäisi miettiä kansainvälistä puolta, kun valitsee finalisteja. Roosa on upea lavalla ja kuvissa. Hän on kansainvälisen tason kaunotar, Sjöroos sanoo.

Sjöroos suunnittelee, että hän tarjoaa Roosaa Milanon ja New Yorkin mallimarkkinoille. Roosa itse ei ole vielä päättänyt, mitä hän tekee seuraavaksi.

- En tiedä, haenko enää ensi vuonna Miss Suomi -kilpailuun. Uskon kuitenkin, että jään asumaan Suomeen.

Roosa Kenttälä esiintyi viime viikolla Fashion teamin muotinäytöksessä Turussa.

Julkaistu: 7.4.2014