Rita Tainola: Rakastan julkkistoimittajan työtäni
Puheenaiheet
Rita Tainola: Rakastan julkkistoimittajan työtäni
Kallion lukiolaiset haastattelevat toimittajia 8/10. Rita Tainola on löytänyt intohimonsa toimittajana. Työ on monipuolista, eikä hän työssään katso kelloa.
27.11.2017
 |
Apu

“Tässä työssä ei selviä, jos katsoo koko ajan kelloa. Eilenkin menin töihin aamukahdeksaksi ja palasin kotiin vasta puoli yhdeksältä illalla. Joskus paahdan pidempäänkin, riippuen jutusta. Yhtenä esimerkkinä Linnan juhlat – sinne mennään viiden aikaan iltapäivällä ja työt siellä loppuvat kello kymmenen jälkeen illalla. Sen jälkeen mennään toimitukseen ja tehdään vielä tehdä jutut valmiiksi, joten kello saattaa olla jo kaksi yöllä kun lähdetään kotiin.

Olen pienestä saakka aina ollut utelias, ja haluan tavata uusia kiinnostavia ihmisiä.  Sen takia rakastan toimittajan työtäni. Sitä kautta pääsee toimituksesta pois, maailmalle tapaamaan erilaisia ihmisiä. Matkustelu antaa energiaa työhöni. 16-vuotiaana, kun olin kesätöissä oppaana sveitsiläisessä matkatoimistossa, tajusin, kuinka paljon nautin erilaisten ihmisten tapaamisesta ja heidän tarinoidensa kuulemisesta. Minulle on kerrottu, että haaveilin toimittajan urasta jo 15-vuotiaana.

Työni vie suuren osan ajastani. Annan myös itsestäni paljon, kun teen työtäni. En pidä tunteita erillään työstäni, sillä olen tunteiden ihminen myös haastattelun aikana. Jos haastateltavan kohtalo itkettää minua, ja itku tulee, itken. En pysty koskettavan tarinan edessä olemaan kyyninen tai kylmä. Niin paljon en ole leipääntynyt. Tätä työtä ei oikeastaan voi edes aidosti tehdä, jos on niin sanotusti välinpitämätön.

40 vuoteen mahtuu kaikenlaista. Jos ryhtyisin muistelemaan kaikkia kohtaamisia, siihen kuluisi viikkoja, kuukausia. Kaikki kohtaamiset ovat oma tarinansa, oli haastateltavana sitten tavallinen kansalainen , näyttelijä tai presidentti.”

Sofia Mäenalanen, Lotta Leikoski ja Sara Reima, Kallion lukio

Kommentoi »