Ressu Redford: Suhteen hoitaminen oikein on helvetin vaikeaa
Puheenaiheet
Ressu Redford: Suhteen hoitaminen oikein on helvetin vaikeaa
Kun Ressun pitkä parisuhde päättyi, järjetön kipu meinasi kyynistää laulajan. Onneksi niin ei käynyt, eikä uutta rakkautta jäydä pelko.
Julkaistu 14.2.2019
Apu

Kun tänä sunnuntaina suomalaiset kääntävät kanavansa Tähdet, tähdet -ohjelmaan, artistien valitsemien rakkauslaulujen joukosta erottuu varmasti yksi. Se on Ressu Redford, joka esittää Suurlähettiläiden Pitääks sun aina -kappaleen.

- Se on harvinaislaatuinen rakkauslaulu parisuhteen arjesta. Pitkien parisuhteiden pirullinen ongelma on se, että juttu pysyisi kunnossa. Siihen kuuluvat niin läheisyys ja seksi, ihan kaikki, Ressu sanoo.

Pitääks sun aina sanoo älä lääpi kun mä kosketan ja

Pitääks sun aina kysyy mitä tuijotat kun katson sua kauan

Hei pitääks sun aina kääntyy pois kun mä yritän koskettaa sua kaulaan

Pitääks sun aina olla niin helvetin hankala ja

Olen niin onneton ei autossani ole edes nastoja talvella

Ja olen niin onneton sinun vuoksesi kai

Pitääks sun aina kertoo hänen mukaansa siitä, millaiseksi pitkä suhde voi muuttua huonossa tapauksessa.

- Kovin usein jopa, jos sitä ei osaa hoitaa oikein. Ja se taas on helvetin vaikeaa.

Ressulla on takanaan muutamia pitkiä parisuhteita, joten perspektiiviä rakkauteen on ehtinyt syntyä.

- Rakkaudesta voi oppia, mutta kun tunteita on pelissä, oppeja on vaikea käyttää. Rakkaus on maailman vaikein asia. Järki ja tunteet eivät pelaa samassa laarissa mitenkään.

Laulaja kertoo pystyvänsä puhumaan rakkaudesta järkevästi ja jopa neuvomaan kavereitaan. Mutta kun suhdesolmu osuu omalle kohdalle, järki katoaa.

- Silloin menen yleensä lukkoon. Olen opetellut puhumaan tunteista enemmän. Ja uskon rakkauteen edelleen kaikkien sydänten murtumisten jälkeen. Katkeroituminen tulee usein pinnalle parisuhteen loputtua, mutta se ei toivottavasti jää päälle. Minulla se ei jäänyt.

- Aina voi löytää uuden rakkauden. Ei se silti helppoa ole, ja suru voi jatkua pitkään. Mutta ihminen kieltää itseltään paljon, jos ei anna mahdollisuutta rakastumiselle ja sille, että löytää elämään uutta iloa.

Uusi rakkaus kestänyt vuoden

Tällä hetkellä Ressu elää parisuhteessa, joka on kestänyt vuoden päivät. Uusi rakkaus ei häntä pelota.

- Epäonnistuminen rakkaudessa kyynistyttää monet. Näin on käynyt omallakin kohdalla, koska se kipu on sillä hetkellä niin järjetön. Onneksi en pelkää, että tämäkin menee pilalle.

Ressulla on avioliitostaan entisen vaimonsa Nina Björkfeltin kanssa teini-ikäiset pojat.

- He ovat saaneet eväitä rakkauteen siitä turvallisesta rakkaudesta, joka on vanhempien ja lasten välillä. Kun vanhemmat rakastavat lapsiaan ja sanovat sekä näyttävät sen, se antaa valmiuksia kohdata rakkaus tulevissa parisuhteissa. Ei se silti mitään takaa. Rakkaudesta ei voi etukäteen opettaa.

Tähdet, tähdet MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 19.15

Kommentoi »