Tuulilasi

Rengasvalmistaja: asiakkailla puutteita rengastietämyksessäRengasvalmistaja: asiakkailla puutteita rengastietämyksessä

Pirelli on teettänyt tutkimuksen, jossa tarkastellaan kuluttajien suhdetta alkuperäisen autovalmistajan testaamiin ja hyväksymiin renkaisiin Italiassa, Espanjassa, Saksassa sekä Isossa-Britanniassa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat XPB Images

Kuluttajat eivät yleensä tunne käsitettä alkuperäisen autovalmistajan testatuista ja hyväksytyistä renkaista tai ovat ymmärtäneet sen väärin. Selvityksen jälkeen he ovat hyvin kiinnostuneita asiasta ja halukkaita maksamaan lisää hyväksytyistä renkaista.

Tutkimuksen mukaan vain pieni osa arvo- ja luksusautojen omistajista tuntee täysin alkuperäisen autovalmistajan testaamien ja hyväksymien renkaiden käsitteen.

Johdattelun päätteeksi useimmat kuluttajat ilmoittivat luottavansa enemmän alkuperäisen autovalmistajan testaamiin ja hyväksymiin renkaisiin kuin tavallisiin renkaisiin. Yli 40 % vastanneista oli valmis odottamaan pidempäänkin renkaiden asennusta.

Kaksi kolmasosaa kuluttajista pyytää todennäköisesti seuraavan hankintansa yhteydessä renkaat vaihdettaviksi alkuperäisen autovalmistajan testaamiin ja hyväksymiin renkaisiin, ja liki puolet on myös valmiita maksamaan siitä enemmän.

Johtopäätöksenä voidaankin todeta, että alkuperäisen autovalmistajan testaamat ja hyväksymät renkaat ovat kaikille jälleenmyyjille hyvä liiketoimintavaihtoehto, joka mahdollistaa lisämyynnin kuluttajille. On tärkeää välittää johdonmukaista tietoa kuluttajille käyttäen hyväksi eri viestintäväyliä.

Näin kuluttajien mieltämä lisäarvo ja mahdollinen kiinnostus voivat johtaa hankinnan toteutumiseen. Pirelli on kehittänyt lukuisia markkinointivälineitä tukemaan jälleenmyyjien toimintaa tämän konseptin osalta.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 4.7.2014