Tuulilasi

Renaultin väliakainen pääjohtaja Ghosn-sotkusta: "Voitte luottaa täydelliseen sitoutumiseeni"

Renaultin väliakainen pääjohtaja Ghosn-sotkusta: "Voitte luottaa täydelliseen sitoutumiseeni"
Renaultin väliaikaisen pääjohtajan Thierry Bolloren mukaan yhtiö on ”täydellisesti organisoitu” ja kaikki jatkuu kuten ennenkin, vaikka pääjohtaja Carlos Ghosn onkin pidätettynä Japanissa. Bollore antoi videolausunnon, joka julkaistiin Renaultin Twitter-tilillä ja nettisivuilla.
Julkaistu: 24.11.2018

Bollore puhui nyt ensi kertaa julkisuudessa sen jälkeen, kun hänet nimitettiin tiistaina Renaultin väliaikaiseksi pääjohtajaksi Ghosnin tilalle. Ghosn pidätettiin epäiltynä talousrikoksista. Torstaina Nissanin johtokunta päätti erottaa hänet puheenjohtajan tehtävistä.

Renaultin johtokunta sen sijaan päätti olla toistaiseksi erottamatta Ghosnia.

”Tämän tilanteen aikana haluan teidän tietävän, että Renault on täydellisesti organisoitu, että pystymme varmistamaan yhtiön bisnestoimintojen jatkumisen tavalliseen tapaan”, Bollore kertoo videolla.

Hän ei maininnut lausunnossaan Ghosnia nimeltä.

”Renault tulee pysymään täysin fokusoituneena varmistaaksemme Group Renaultin sekä allianssiimme kuuluvien Nissanin ja Mitsubishin toiminnan pitkäjänteisyyden. Haluan sanoa 180 000 työntekijällemme, asiakkaillemme ja partnereillemme, että voitte luottaa täydelliseen sitoutumiseeni tässä asiassa.”

Ghosnin pidätys on heittänyt tummia varjoja vuonna 1999 perustetun allianssin ylle.

”Meillä on edessämme mielenkiintoisia mahdollisuuksia kuten viidennen sukupolven Clion lanseeraaminen. Se on Renaultin parhaiten myynyt malli Euroopassa. Uusi Clio tulee Eurooppaan suunnitelman mukaan ensi vuoden alussa”, Bollore sanoi.

Ghosnin pidätyksen jälkeen niin Ranskan kuin Japaninkin hallituksen ministerit ovat ilmaisseet tukensa Renault-Nissanille, joka laajensi allianssiaan vuonna 2016 myös Mitsubishiin.

Kommentoi »