Tuulilasi

Renaultin pääjohtajalle potkut?

Renaultin pääjohtajalle potkut?
Renault pohtii pääjohtajansa Thierry Bolloren erottamista. Syynä ovat kiristyneet välit allianssipartneri Nissanin kanssa.
Kuvat Renault

Ranskalaisen Le Figaron mukaan Renaultin puheenjohtaja Jean-Dominique Senard aikoo pyytää yhtiön johtokuntaa etsimään seuraajan Bollorelle. Bollore on ollut entisen Renaultin pääjohtajan Carlos Ghosnin vahva liittolainen. Hän on ilmaissut tukensa Ghosnille myös sen jälkeen, kun tämä pidätettiin taloussotkujen vuoksi viime marraskuussa. Tämä on ärsyttänyt Nissania.

Les Echoes -lehden mukaan Bolloren ja Senardin välit ovat jäätyneet. Käytännössä kaikki muut Ghosnin tukijat ovat joko lähteneet yhtiöstä tai saaneet potkut. Lehden mukaan Senard on saanut tehtäväkseen ”puhdistaa” Renaultin ja elvyttää välit Nissanin kanssa.

Ranskan hallitus omistaa 15 % Renaultista, myös siellä on otettu kantaa Bolloren asemaan.

”Joskus on hyvä vaihtaa ihmisiä, jotka ovat olleet talossa todella pitkään”, sanoi nimetön hallituksen sisäpiirilähde Les Echoesille.

56-vuotias Bollore on työskennellyt Renaultilla vuodesta 2012.

Nissan puolestaan nimitti uudeksi pääjohtajakseen tiistaina Makoto Uchidan, joka tunnetaan hyvistä väleistään Renaultiin.

Julkaistu: 9.10.2019
Kommentoi »