Tuulilasi

Renaultin autojen takuu heikentyyRenaultin autojen takuu heikentyy

AOP:n mukaan Renaultin autojen takuu heikkenee. Se on ollut tähän asti neljä vuotta ja 160 000 kilometriä, nyt enää kolme vuotta ja 100 000 kilometriä.
Kuvat All Over Press

Uusi takuu on toki linjassa monen muun autonvalmistajan kanssa, mutta verrattuna japanilaisiin ja korealaisiin automerkkeihin Renault on takuussa yhä enemmän takamatkalla.

Sivuston mukaan nelivuotisen takuun saa edelleen lisämaksusta, Iso-Britanniassa sen hinta on 229-349 puntaa eli noin 260-400 euroa. Suomen tilanteesta ei ole tietoa.

Renault lanseeraa sen sijaan uuden Easylife-paketin, jonka hinta on 99 puntaa. Se kattaa kolmen vuoden kaikki huoltopalvelut.

”Iso määrä asiakkaistamme vaihtoi autoaan ennen neljän vuoden takuun umpeutumista, joten emme katso tätä muutosta kovin merkittäväksi. Tilalle tullut Easylife-paketti on mielestämme paljon houkuttelevampi kuin nelivuotinen takuu, siinä säätää aiempiin huoltopaketteihin verrattuna jopa 560 puntaa (640 euroa)”, kertoi Renaultin puhemies.

Kia tarjoaa edelleen markkinoiden pisimmän takuun, seitsemän vuotta. Hyundai, Mitsubishi, Subaru, Toyota ja SsangYong tarjoavat useimpiin malleihinsa 5-vuotisen takuun.

Julkaistu: 4.2.2018