Tuulilasi

Renaultilta uusi venytetty tila-auto - lisätilaa joka suuntaanRenaultilta uusi venytetty tila-auto - lisätilaa joka suuntaan

Renault on julkistanut uuden sukupolven version Grand Scenicistään. Uusi auto on venytetty versio Renaultin tila-autosta Scenicistä.
Teksti Max Lange

Ranskalaismerkin nykymuotokielen mukainen Scenic esiteltiin alkukeväästä Geneven autonäyttelyssä. Nyt on siis isomman Grand Scenicin vuoro. Scenicin ja Grand Scenicin välinen erottelu on ollut hyvin tyypillinen mallin historiassa, sillä toisesta sukupolvesta lähtien tarjolla on ollut myös seitsenpaikkainen Grand Scenic.

Nykyiset neljännen sukupolven Scenicit ovat muotoilultaan moderneja. Grand Scenicin erikoisuutena ovat vakiona tulevat 20-tuumaiset vanteet. Vanneratkaisulla Renault haluaa korostaa erityisesti auton muotoja. Ranskalaiset kuitenkin väittävät, että iso vannekoko ei vaikuta ajomukavuuteen.

Uusi Grand Scenic on peräti 24 cm perusmallia pidempi, mikä tarkoittaa selkeästi kasvaneita sisätiloja. Kasvua myös edellisen sukupolven Grand Sceniciin on tullut melkein joka suuntaan, sekä korkeuteen että pituuteen.

Viisipaikkaisen Grand Scenicin tavaratila on hulppeat 765 litraa, jos takapenkki on sen taaimmaisessa asennossa. Renault on yrittänyt tuoda autoon myös lukuisia pieniä käytännön elämää helpottavia ratkaisuja, kuten takapenkkiläisten taitettava pöytä mobiililaitteiden latausmahdollisuudella.

Uusi Scenic ja Grand Scenic saapuvat markkinoille loppuvuodesta 2016. Malleille voinee povata tila-automarkkinoilla hyvää menestystä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 24.5.2016