Tuulilasi

Renaultilta kova satsaus Iranin automarkkinoille


Renault on allekirjoittanut ison yhteistyösopimuksen Iranissa. Vielä viime vuonna hanke jäi toteutumatta.
Kuvat Renault Press

Renaultista tulee yhteisyrityksen pääosakkeenomistaja. Partnereina ovat iranilainen IDRO (Iranin teollisuuden kehitysorganisaatio) sekä Renaultin autoja Iraniin maahantuova Parto Negin Naseh.

Uusi yhteistyö tuo Iraniin suuria huoltokeskuksia ja autokauppoja, joiden on määrä hyödyttää paikallisia toimijoita ja kauppiaita. Ideana on myös saada tuotantoa lisättyä uudessa autotehtaassa. Nykyisin Renault tekee Iranissa 200 000 autoa vuodessa, Renault uskoo määrän kasvavan nyt 150 000:lla.

Tehtaan putkesta aletaan rakentaa ensiksi Symbolia, joka on Clion sedan-versio, sekä Dusteria. Renaultilla on aiemmin ollut Iranin tuotannossaan Tondar, Tondar pick up, Sandero ja Sandero Stepway.

”Olemme erittäin iloisia allekirjoitettuamme yhteistyösopimuksen. Iranin nopeasti kasvavilla automarkkinoilla on tärkeää olla voimakkaasti mukana”, sanoo Renaultin myyntijohtaja Thierry Bollore.

Renault palasi monen muun länsimaisen yrityksen tavoin Iraniin viime vuonna, kun kansainvälisiä pakotteita maata kohtaan purettiin. Renaultin mukaan he ovat myyneet maassa vuoden ensimmäisellä puolikkaalla 68 365 autoa, mikä on 9,7 % Iranin automarkkinasta.

Julkaistu: 7.8.2017