Tuulilasi

Renaultilta F1-inspiroitu erikoismalli Clio RS18

Renaultilta F1-inspiroitu erikoismalli Clio RS18
Moni automerkki julkistaa erikoispainoksia autoistaan, nyt on Renaultin vuoro. Renault poikkeaa muista paljolti siinä, että sen erikoisversioissa on paljon tarroja.
Kuvat
Julkaistu: 23.3.2018

Aiemmin julkistetut Clio RS ja Megane RS olivat hyvin paljon Renaultin F1-auton inspiroimia, niin on myös tuore Clio RS220 EDC Trophy.

Nyt yhtiö on julkistanut Renault Clio RS18:n. Se on nimetty F1-auton mukaan (RS18). Sitä valmistetaan hyvin rajoitettu erä.

On hiukan erikoista, että mallissa ei ole tehoja yhtään enempää kuin perusmallissakaan. Eli Clio RS18:ssa on 220 hevosvoimaa ja vääntöä 280 Nm. Moottorina on 1,6-litrainen nelisylinterinen, joka on yhdistetty kaksoiskytkinvaihteistoon.

Koria on hiukkasen justeerattu, lisäksi RS18 nimikyltit koristavat autoa. Sisätiloissa on käytetty paljon hiilikuitua ja Alcantaraa.

”Renault Sportin asiakkaat jakavat intohimomme moottoriurheiluun. Tämä erikoismalli tarjoaa heille Renaultin parasta insinöörityötä”, sanoo Clio RS:n tuotantojohtaja Quentin Audiffren.

”Suunnitteluun on otettu paljon elementtejä F1-maailmasta. Tämä auto on läheinen side moottoriurheilupuolemme ja katuautojemme välillä.”

Kommentoi »