Tuulilasi

Renaultilla kovat sähköautojen myyntitavoitteet - mutta onko se realismia?

Renaultilla kovat sähköautojen myyntitavoitteet - mutta onko se realismia?
Renault odottaa sähköautojen ja hybridiensä myynnin yli tuplaantuvan 350 000 autoon tänä vuonna. Moni autonvalmistaja on herännyt aika myöhään EU:n kireisiin päästörajoituksiin ja sähköistymisen välttämättömyyteen. Ne ovat paljon perässä Teslaa ja myös Volkswagenia, jonka tehtaat suoltavat jo ulos erilaisia sähköautomalleja.
Julkaistu: 19.3.2021
Asiasta perillä olevien Renaultin lähteiden mukaan tavoitteesta pidetään kiinni, vaikka Renaultilla on ollut vaikeuksia komponenttien saatavuuden kanssa. Myyntitavoite tälle vuodelle on 200 000 sähköautoa ja 150 000 hybridiä.
Tavoite on kova, sillä Renaultilla on henkilöautopuolella ainoastaan täyssähköinen Zoe sekä lataushybridi Captur. Meganen ja Clion lataushybridit ovat tulossa. Toki yksistään Zoea myytiin viime vuonna Euroopassa 99 261 kappaletta. Volkswagen on arvioinut myyvänsä tänä vuonna 450 000 sähköautoa. Koko VW Groupin tavoite on myydä miljoona sähköautoa.
UBS:n analyytikoiden mukaan Tesla ja Volkswagen ovat isolla erolla sähköistettyjen autojen kilpailun kärjessä, kolmantena tulee Toyota. Renault on tehnyt paljon tappiota viime aikoina nyt se yrittää uuden pääjohtajansa Luca de Meon johdolla parantamaan kannattavuuttaan.
Tavoite on, että 30 % Renaultin myynnistä on täyssähköautoja vuonna 2025, 35 % hybridejä. Vertailun vuoksi Volkswagenin tavoite on, että sen Euroopan myynnistä 70 % on täyssähköautoja vuoteen 2030 mennessä.
1 kommentti