Tuulilasi

Renault Twingosta täyssähköversio – toimintamatka jopa 250 km

Renault Twingosta täyssähköversio – toimintamatka jopa 250 km
Renault lanseeraa miniautostaan Twingosta täyssähköisen version. Twingo Z.E, tulee Euroopassa myyntiin vuoden lopussa. Auto esitellään Geneven autonäyttelyssä 3. maaliskuuta.
Julkaistu: 25.2.2020

Autoon tulee 22 kWh:n akusto, jonka valmistaa korealainen LG Chem. 60-kilowattisessa sähkömoottorissa on 82 hevosvoimaa ja vääntöä 160 Nm. Twingo kiihtyy nollasta viiteenkymppiin alle neljässä sekunnissa, huippunopeus on 135 km/h.

Tarkkoja lukemia ei vielä ole, mutta auton toimintamatka yhdellä latauksella on jossakin 180-250 kilometrin välissä. 22 kw:n latauspisteellä akku on täynnä tunnissa ja kolmessa minuutissa. 2,4 kw:n kotilatauspistokkeessa akku täyttyy hieman yli 13 tunnissa. 3,7 kw:n pistokkeella aika vähenee kahdeksaan tuntiin ja 7,4 kw:n latauspistokkeella neljään tuntiin.

Renault ei ole kertonut auton hintaa, mutta sen on sanottu maksavan vähemmän kuin sisarmalli ForFour EQ, mikä maksaa Ranskassa 22 000 euroa mukaan laskien Ranskan 6000 euron hankintatuki.

Twingo Z.E:ssä on sama alusta ja komponentit kuin ForFour EQ:ssa, mutta sähkömoottori on uudempaa tekniikkaa. Molemmat autot tehdään samalla tehtaalla Renaultin ja Daimlerin Edison-yhteisprojektin tuloksena.

Kommentoi »