Tuulilasi

Renault Twingo uudistuu tänä vuonna


Uuden Smart Forfourin kanssa samalle pohjalle rakennettavan Renaultin miniauton kolmatta sukupolvea tarjotaan aluksi vain neliovisena versiona.
Teksti AMS
Kuvat Renault

Renault esittelee Twingon (kuvassa vuonna 1992 esitelty ensimmäinen malli) kolmannen sukupolven todennäköisesti Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa 2014.

Pikkuauton uusi malli perustuu samalle pohjalevylle uuden Smart Forfourin kanssa, ja se on osa Daimlerin ja Renaultin välistä yhteistyötä.

Twingo III eroaa selvästi nykymallista. Sen akseliväli on pidempi, mutta auto on kuusi senttiä lyhyempi sekä kaksi senttiä korkeampi, ja Twingon kääntösäteen pitäisi olla yhdeksän metrin luokkaa. Tavaratilan koko on 180-205 litraa takapenkkien asennosta riippuen.

Koska myös miniautojen luokassa yhä useammat ostajat ottavat kyytiin takamatkustajia, uutta Twingoa on saatavilla ainakin aluksi vain neliovisena mallina. Takaovien kahvat on tosin piilotettu niin, että auto näyttää kaksioviselta.

Kojelaudassa Renault luopuu keskellä olevasta yhdistelmämittarista, ja mittari on uudessa mallissa kuskin välittömässä näkökentässä. Auton tavaralokerot ovat avoimia, ja perusmallissa on radion sijasta vakiona kannettavien musiikkilaitteiden USB-liitäntä. Myös automaattinen nopeudenrajoitin on Twingossa vakiovarusteena.

Autoon tarjotaan aluksi ainoastaan uutta kolmisylinteristä bensakonetta. Alle litran kokoisen koneen NEFZ-keskikulutuksen pitäisi olla 4,4 litraa 100 kilometrillä.

Renault tähtää Saksan markkinoilla vähän yli 10 000 euron lähtöhintaan, ja autoon on myöhemmin suunnitteilla vielä kaksoiskytkinvaihteisto.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 20.1.2014