Tuulilasi

Renault teki myyntiennätyksensä alkuvuodesta

Renault teki myyntiennätyksensä alkuvuodesta
Renault teki vuoden ensimmäisellä puolikkaalla ennätyksellisen hyvän tuloksen. Autojen myynti kasvoi 9,8 % kaikkien aikojen ennätyslukemiin 2,07 miljoonaan kappaleeseen.

Renaultin mukaan ”syyllisiä” tulokseen olivat Venäjän ja Etelä-Amerikan markkinoiden vahva elpyminen.

Yhtiön operatiivinen voitto kasvoi samalla 6,4 %, liikevaihto 1,4 %. Nettotulos sen sijaan laski 16,3 %, siihen vaikuttavat yhtiön rakenteen kallis uudelleenorganisointi sekä heikentyneet Yhdysvaltain dollari, Argentiinan peso ja Brasilian real.

Moni autonvalmistaja pelkää, että syyskuussa Euroopassa voimaan tuleva WLTP-päästöstandardi aiheuttaa vaikeuksia saada uusia autoja sertifioiduksi ja markkinoille.

”Renaultin tavoite on pitää myynnin kasvu loppuvuoden ajan yli 6 prosentissa. On kuitenkin katsottava, aiheuttaako uusi päästömittausstandardi loppuvuodesta hankaluuksia”, sanoo Renaultin talousjohtaja Clotilde Delbos.

Myös yhtiön operatiivinen johtaja Thierry Bollore myöntää, että ihan valmista ei vielä uusia standardeja ajatellen ole.

”Meillä on vielä töitä edessämme ennen kuin sertifiointien deadlinet tulevat vastaan. En kuitenkaan odota, että tästä aiheutuisi meille merkittäviä negatiivisia vaikutuksia. Uskon, että saamme kaikki sertifikaatiot kuntoon elokuun puoliväliin mennessä”, Bollore sanoo.

Yksi murheenkryyni Renaultillakin on, se on yhtiön kahdeksanneksi suurin markkina-alue Iran. Yhdysvaltain asettamat uudet talouspakotteet ovat vaikeuttaneet automyyntiä maassa, jossa myytiin viime vuonna 160 000 Renaultin autoa.

”Emme ole nyt investoimassa Iraniin lainkaan, emmekä odota sieltä oikeastaan yhtään mitään loppuvuodesta, kun sanktiot alkavat purra siellä entistä rajummin”, talousjohtaja Delbos sanoo.

Julkaistu: 27.7.2018
Kommentoi »