Tuulilasi

Renault panostaa moottoriurheiluun – "Formula 1:llä on suuri merkitys"


Renault käynnistää kattavan moottoriurheilu-ohjelman. Renault Sport tulee olemaan uuden strategian keskipisteenä ja toiminta jakautuu kahdelle päätoimialueelle; Renault Sport Racing ja Renault Sport Cars.
Kuvat Renault

Kahden päätavoitteen lisäksi julkaistiin myös virallisesti Renault Sport Akatemia, jonka ensimmäinen tavoite on löytää kasvavia kykyjä, joita voidaan systemaattisesti viedä kohti F1-sarjaa. Toisena tavoitteena akatemia antaa Renaultin maaorganisaatioille paremmat mahdollisuudet tukea ja seurata paikallisia kuljettajia.

Moottoriurheilusta tulee jälleen yksi olennainen osa Renault-brändin identiteettiä ja DNA:ta.

Kahteen osaan

Renault Sport Racing sisältää kaikki Renaultin moottoriurheiluaktiviteetit mukaan lukien Renault Sport Formula One Teamin, Renault e.damsin, Formula Renault 2.0:n, Renault Sport R.S.01 Trophyn sekä asiakkaiden rata- ja rallitoiminnot. Renault Sport Racing toimintoja pyöritetään kahdessa paikassa, Britannian Enstonessa ja Ranskan Viry-Chatillonissa.

Renault Sport Cars, aiemmalta nimeltään Renault Sport Technologies, johtaa Renault Sport -malliston suunnittelutyötä sekä kaupallista toimintaa. Renault Sport tunnetaan Mégane R.S ja Clio R.S -malleista sekä GT-malleista mukaan lukien uusi Mégane GT.

Renaultin pääjohtaja Carlos Ghosin mukaan panostus tuotekehitykseen kasvaa ja odotettavissa on kansainvälistä laajenemista, merkin läsnäolon kasvamista sekä malliston kasvua. 

Uusia markkina-alueita

Renault aikoo käyttää uutta rakennettaan kahden ensisijaisen päämäärän hyväksi. Ensisijaisesti tarkoituksena on vahvistaa Renault Sport brändin tunnettuutta laajemmalle yleisölle hyödyntämällä Renault Formula One -tiimiä ja laajaa maailmanlaajuista F1-yleisöä. Toiseksi se aikoo käyttää Formula E ja rata-aktiviteetteja kuten Clio Cup, esitelläkseen muitakin Renault malliston kulmakiviä kuten sähköautot.

Renault Sport Racing ja Renault Sport Cars työskentelevät tiiviissä yhteistyössä maksimoidakseen tekniset ja kaupalliset synergiat. Ensimmäiset esimerkit yhteistyöstä esitellään Monacon Grand Prix:ssa.

”Formula 1:llä on suuri merkitys Renault-malliston tunnettuuden kasvattamisessa erityisesti markkina-alueilla, joissa Renault on uusi tulokas.” sanoo Ghosn tiedotteessa.

”Luonnollisesti me toivomme, että sitoutumisemme moottoriurheiluun näkyy suoraan Renault Sportin myynnissä."

Renault Sport Formula One Team

Kilpailutoimen huipulla on uudelleen luotu Renault Sport Fomula One Team. Uusi F1-haastaja yhdistää Renault R.S.16 -alustan, joka on suunniteltu ja valmistettu Enstonessa sekä Renault R.E.16 -moottorin, joka edelleen valmistetaan Viry-Chatillonissa.

Tallin kisakuljettajiksi on nimitetty Kevin Magnussen ja Jolyon Palmer, ja heitä tukemaan Esteban Ocon kolmanneksi ja varakuljettajaksi.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 4.2.2016