Tuulilasi

Renault päivitti Clion – ylemmän luokan laatuaRenault päivitti Clion – ylemmän luokan laatua

Renault on julkistanut uudistetun version neljän vuoden ikäisestä Cliostaan. Uudistukset eivät ole rajuja, muttei niille olisi ollut tarvettakaan.
Teksti Max Lange
Kuvat Renault

Vuonna 2012 esitelty Clio oli ranskalaismerkin ensimmäinen nykymuotokielen mukainen malli, missä Renaultin mallien muotokieli vietiin huomattavasti aiempaa rohkeampaan suuntaan. Clio ei ulkoisesti näyttänyt edelleenkään vanhentuneelta, joten faceliftin pintapuoliset uudistukset ovat nyt melko kevyitä.

Auton keulaan on tuotu C-mallinen LED-nauha, myös ajovalot ovat LED-mallia. Auton muotoilua on tuotu ylipäätänsä lähemmäs nykyistä Meganea. Sisällä uudistukset eivät myöskään ole radikaaleja, mutta Renault on halunnut tuoda aiempaa parempilaatuisia materiaaleja myös B-segmentin malliin.

Clioon tarjotaan jatkossa kolmea eri multimediajärjestelmää, joista edullisimman, R&Go-järjestelmän yhteydessä hyödynnetään älypuhelinta. Hifistelijät saavat puolestaan nauttia lisävarusteisesta BOSE-audiojärjestelmästä.

Moottoripuolella uutta on 110-hevosvoimainen 1,5 dCi -dieselmoottori sekä kuusilovinen manuaalivaihteisto bensiinikäyttöisen TCe 120 -moottorin pariksi.

Uudistetut Cliot rantautuvat Euroopan markkinoille syyskuussa 2016.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 13.6.2016