Tuulilasi

Renault-NIssan sai kaupan päätökseen – Carlos Ghosnista nyt Mitsubishin toimitusjohtaja


Renault-Nissan allianssi on sinetöinyt kaupan Mitsubishi Motorisin kanssa ostamalla 34 prosenttia Mitsubishin osakkeista.
Teksti Max Lange
Kuvat Renault

Samalla Renault-Nissanin toimitusjohtajasta, meritoituneesta Carlos Ghosnista tulee myös Mitsubishin toimitusjohtaja. Kauppa tekee Renaultista, Nissanista ja Mitsubishista yhden maailman suurimmista autoja valmistavista konserneista.

Mitsubishi joutui ongelmiin aiemmin tänä vuonna, kun sen todettiin väärentäneen kulutustietoja Japanissa myydyissä autoissa. Merkin myyntiluvut eivät myöskään ole olleet mairittelevia. Liittämällä yritykset yhteen ”Le Cost Killerinä” tunnettu Ghosn aikoo vähentää tuntuvasti Mitsubishin valmistuskuluja.

Lisäksi hän aikoo leikata yrityksen välillä olevia päällekkäisyyksiä ja saada alihankkijoiden kanssa aiempaa suotuisampia sopimuksia. Nissanin ja Mitsubishin välillä on tarkoitus saavuttaa ensi vuonna noin 430 miljoonan euron yhteiset säästöt, kertoo Automotive News Europe.

Heti sopimuksen alettua Nissan alkaa myydä Mitsubishin valmistamaa tila-autoa Kaakkois-Aasiassa. Mitsubishilla on myös paljon kokemusta pistokehybrideistä, ja Mitsubishin tekniikasta aiotaan tehdä standardi koko konsernin sisällä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 21.10.2016